Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dan nakon incidenta u borovu

Zlokobna poruka na zagrebačkoj tržnici: Sa stabla vise četiri vješala, nakon našeg teksta policija izašla na teren

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na stablu kraj tržnice u zagrebačkoj Dubravi osvanula su četiri konopa vezana poput vješala. Policija istražuje slučaj.

Na jednom stablu, tik uz tržnicu u zagrebačkoj Dubravi, osvanula su četiri konopa vezana tako da simboliziraju vješala. 

Fotografija je objavljena na Facebook grupi dubrava.hr uz komentar: "Plac dubrava. Izbori se bliže...".

Da su vješala doista tamo, potvrdila nam je i prodavačica iz obližnje trgovine. Doduše, vješala nije vidjela prije nego što smo je zamolili da malo bolje promotri stabla kraj trgovine u kojoj radi. "Gle, stvarno su tu. Jedva sam ih primijetila. Tako su bezveze", rekla nam je ne krijući razočaranje. 

Iako su Zagrebačke policije najprije rekli da o vješalima kraj tržnice u Dubravi ne znaju ništa niti su zaprimili dojavu, no nakon objave našeg teksta ipak su izašli na teren.

''Službenici su izašli na mjesti događaja i napravit ćemo sve potrebne radnje'', kratko su nam kazali.

Što je autor htio poručiti zlokobnom instalacijom, zasad je nepoznanica. Činjenica je da je užad na granama osvanula dan nakon incidenta u Borovu, kad je skupina navijača, hodajući selom u pratnji policije, glasno uzvikivala "ubij Srbina" i "Srbe ćemo klati". 

Pročitajte i ovo Gnjusan čin navijača Dinama reagirao i ministar VIDEO Sramotan ispad u Borovu: Skupina muškaraca uzvikivala "Ubij Srbina" i pjevala "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati". Oglasila se i policija

Pročitajte i ovo Vlada osuđuje divljanje navijača u Borovu Govor mržnje u Slavoniji Ravnateljstvo policije obavilo stručni nadzor nakon incidenta u Borovu: "Policajci su dobro prosudili, čekali su pojačanje"

Vukovarska policija tek je danas izvijestila da je zbog tog incidenta privela 14 osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju opisano u članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona. Riječ je o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna do pet godina zatvora. 

Fotografija je u spomenutoj grupi na Facebooku u svega sat vremena prikupila više od stotinu reakcija, od čega je bilo 70 lajkova i 41 nasmijani emotikon. U nekoliko komentara, međutim, korisnici se zgražaju. "Tko se ovo igra pravednika?", upitao je jedan korisnik, a drugi je napisao: "Ni meni nije smiješno". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene