Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sokol Marić pod istragom

Zlatko Marić još u pritvoru, policija 'češlja' dokumentaciju tvrtke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok u javnost stalno cure informacije o ljubavnom trokutu liječnice, odvjetnika i vlasnika najveće privatne zaštitarske tvrtke Sokol Marić, policija istražuje i njegovo poslovanje. Iz tvrtke mu je izuzeta i dokumentacija.

Početnih 200.000 kuna za obranu sa slobode sudac je zbog Marićevog bogatstva odbio, pa je Marić cijenu jamčevine podignuo na 750.000 kuna.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

>> Marić ponudio 750 tisuća kuna za puštanje iz Remetinca

Vlasnik Sokol Marića još uvijek je u Remetincu. Čeka ishod istrage o navodnim prijetnjama odvjetniku. I suca koji je odobrio jamčevinu.

'To rješenje još nije pravomoćno i očekujemo da bi to moglo biti u ponedjeljak. Dakle, mi bi tada uplatili jamčevinu i tada bi ovaj istražni zatvor bio okončan', kaže Marićev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Marić je priveden nakon što ga je zagrebački odvjetnik Pero Lozica, kojemu je propucan automobil, prijavio za telefonske prijetnje. Poligraf je prošao, ali tužiteljstvo ga je ipak osumnjičilo za prijetnje. Pretragom vile i ureda pronađeno je i ilegalno oružje - puške i 400 komada različitog streljiva. Krim policija sada mu češlja i poslovanje tvrtke. Prije nekoliko dana iznijeli su poslovnu dokumentaciju.

'Od tvrtke Sokol Marić zatražena je određena dokumentacija. Dakle doslovno slovom i brojem bio je jedan službenik. Zatražio je točno određene dokumente i ti dokumenti su mu predani', kaže Pavasović Visković.

Nagađa se kako policija po nalogu Državnog odvjetništva provjerava sumnje u nezakonito sklapanje poslova s državom.

'To mi je prvi glas i o tome nemam nikakvih informacija', tvrdi Marićev odvjetnik.

Sokol Marić ima 8 podružnica u Hrvatskoj. Uz najvažnijeg klijenta Finu, već godinama osiguravaju državna poduzeća, banke, institucije, osiguranja i fakultete. Od 6.000 osoba koliko ukupno radi u zaštitarskim agencijama, samo za Marića radi njih više od 3.600. Štite 1.973 objekta, a na centralni dojavni sustav priključeno je njih 11.000. Raspolažu i najvećom 'flotom' od 265 najsuvremenijih oklopnih vozila, a polica od 30 milijuna kuna najveća je na cijelom zaštitarskom tržištu.

Prvi je ovo put da medijski poznatu ličnost telefonska prijetnja stoji slobode. Luksuzni život na Pantovčaku Zlatko Marić tako je zamijenio remetinečkom ćelijom od 9 kvadrata. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene