Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudac prihvatio

Marić ponudio 750 tisuća kuna za puštanje iz Remetinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatko Marić danas je ponudio, a sudac istrage prihvatio jamčevinu od 750 tisuća kuna za izlazak iz pritvora.

Vlasnik zaštitarske tvrtke ‘Sokol Marić’ Zlatko Marić ponudio je, a sudac istrage prihvatio jamčevinu od 750 tisuća kuna za izlazak iz pritvora u kojem je od subote, no kako tužiteljstvo ima pravo žalbe Marić najvjerojatnije neće napustiti Remetinec prije početka idućeg tjedna. Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ocijenilo je preniskom jamčevinu od 200 tisuća kuna, koju je ranije predložio sudac istrage Ratko Šćekić, pa je Marić kao polog za puštanje na slobodu danas ponudio 750 tisuća kuna.

Sudac je to prihvatio, no tužiteljstvo se u iduća tri dana može žaliti, što je i za očekivati jer od početka smatraju da Marić mora ostati iza rešetaka kako ne bi utjecao na svjedoke. U slučaju žalbe odluka o puštanju uz jamčevinu najvjerojatnije neće postati pravomoćna prije početka idućeg tjedna. Marić je pritvoren nakon što je prošlog tjedna, u noći s četvrtka na petak propucan automobil zagrebačkog odvjetnika i njegovog nekadašnjeg prijatelja Pere Lozice koji je dan ranije Marića prijavio zbog prijetnji.

Pročitajte i ovo Zambija: Uhićeni Hrvati - 2 OSMERO UHIĆENIH Uplaćena jamčevina za uhićene Hrvate u Zambiji: Ostao je jedan uvjet koji moraju ispuniti Slika nije dostupna skupili novac donacijama Jedan od policajaca osumnjičenih za ubojstvo Georgea Floyda pušten uz jamčevinu

>> Kod Zlatka Marića pronašli nedozvoljeno oružje i streljivo

U pretrazi njegova stana i ureda policija je pronašla nekoliko pušaka i streljivo pa je prijavljen i za nedopušteno posjedovanje oružja. Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od utjecaja na četvero svjedoka koje tužiteljstvo treba ispitati. Marićevi odvjetnici potom su se žalili na određivanje istražnog zatvora, a tužiteljstvo na mogućnost da na slobodu izađe uz jamčevinu. Policija je danas potvrdila da je na gradilištu dva kućna broja od Lozičine kuće pronađen odbačeni pištolj s prigušivačem iz kojega je možda propucan odvjetnikov automobil.

Po pisanju medija, Lozica i Marić bili su prijatelji, a odnosi su se narušili navodno zbog Marićeve bliskosti s odvjetnikovom suprugom. Lozica je navodno u više navrata prijavio Marićevu tvrtku i njega, optuživši ga da mu postavlja ilegalne kamere u kuću. Marić je, kako nagađa tisak, na policiji izjavio da su kamere postavljene na Lozičin zahtjev prije više od godinu dana te da su njegovi zaposlenici samo obavljali redoviti popravak nadzornog sustava.

Lozica se u javnosti više puta spominjao kao zastupnik Hypo banke i Zagrebačkog holdinga te u nekoliko sudskih postupaka i korupcijskoj aferi Fimi media, gdje je u istrazi svjedočio o kupnji lokalnog medija na preporuku bivšeg premijera Ive Sanadera i njegova glasnogovornika Ratka Mačeka.

Zanimljiva je podudarnost da je prije dva tjedna bačena bomba koja nije eksplodirala pored automobila u dvorištu obiteljske kuće bivšeg šefa Hypo leasinga Drage Vidakovića. Osim što je, poput Lozice, povezan s Hypo bankom, Vidaković je također svjedočio protiv bivšeg premijera Sanadera, ali u slučaju primanja provizije za kredit koji je austrijska Hypo banka 1995. odobrila Hrvatskoj. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene