Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2019. skrivio tešku nesreću

Prije tri godine pregazio djevojku, sad divljao po Pelješkome mostu. Doznajemo zašto nije bio u zatvoru: "On zna da mu to ne gine"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić koji je kao maloljetnik od 17 godina skrivio nesreću u kojoj je smrtno stradala 15-godišnjakinja na Županijskom sudu u Dubrovniku osuđen je na tri godine i 10 mjeseci zatvora te mu je određena zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od četiri godine. Vrhovni sud kaznu zatvora smanjio je na tri godine, no mladić još uvijek nije iza rešetaka, nego divlja BMW-om po Pelješkome mostu.

Snimka divljanja BMW-a po zaustavnoj traci Pelješkog mosta ovih dana je razljutila korisnike društvenih mreža, a ubrzo se saznalo da je vozač mladić (19) koji je već dobro poznat policiji zbog prometnih prekršaja. On je u srpnju 2019. skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna djevojka poginula, a druga je teže ozlijeđena. Mladić je tada vozio motor i 18-godišnjakinja mu je bila suputnica kad je na pješačkom prijelazu naletio na 15-godišnjakinju, koja je preminula na mjestu događaja. Zbog te nesreće osuđen je na tri godine zatvora i zabranjeno mu je upravljanje motornim vozilima četiri godine, no još je na slobodi.

Kako to da još nije iza rešetaka, pitali smo suca Županijskog suda u Dubrovniku koji je donio presudu, Zorana Čengiju. On nam je kazao kako je odvjetnik mladića pisao žalbu Ustavnom sudu te se spis o predmetu sada nalazi u toj instituciji, pa još nije poslana odluka o izvršenju kazne.

"Ne mogu poslati odluku o izvršenju kazne jer čekam odluku s Ustavnog suda da je izvršna", kazao nam je Čengija i dodao: "On zna da će u zatvor, zna da mu to ne gine."

Odvjetnik koji je branio mladića u postupku, Vinko Ljubičić, kazao je kako je pisao ustavnu tužbu jer smatra da su njegovu klijentu bila povrijeđena ustavna prava, no više od toga nije nam mogao reći s obzirom na to da se radi o slučaju u kojem je krivac bio maloljetnik.

"Sud treba donijeti odluku, vjerujem da će to biti vrlo brzo riješeno", kazao nam je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON OBJAVLJENE SNIMKE Divljao BMW-om po Pelješkom mostu, javila se majka ranije poginule tinejdžerice: ''Naletio je na moju curu koja je prelazila zebru''

Odluka Ustavnog suda ne bi trebala biti prepreka

Žalba Ustavnom sudu ne bi trebala biti prepreka izvršenju kazne u slučaju kad je presuda pravomoćna, kazali su nam pravni stručnjaci koji nisu željeli komentirati konkretan slučaj, ali pojasnili su nam kako inače vrijedi pravilo da se pošalje odluka te okrivljenik ide na izvršenje kazne dok Ustavni sud paralelno obrađuje predmet. U slučaju da Ustavni sud utvrdi da je bilo nepravilnosti, predmet se vraća na početak.

"Žalba Ustavnom sudu ne bi trebala biti nikakav razlog da se ne pošalje odluka o izvršenju", kazao nam je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Novčana kazna za divljanje po Pelješkome mostu

Zbog divljanja na Pelješkome mostu policija je protiv 19-godišnjaka podignula Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prometnog prekršaja nepropisnog pretjecanja i pretjecanja trakom za zaustavljanje u nuždi, a predviđena novčana kazna za spomenute prekršaje je 2700 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene