Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoke kritike

Zajednica žena HDZ-a osudila Milanovićeve izjave: "Seksizam i omalovažavanje okosnica su njegova djelovanja"

Nada Murganić osudila izjave Zorana Milanovića
Nada Murganić osudila izjave Zorana Milanovića Foto: Robert Fajt/Cropix
HDZ-ova zajednica žena osudila je izjave Zorana Milanovića. Tvrde da je omalovažavanje žena i njihovih postignuća okosnica djelovanja predsjednika Hrvatske.

Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski osudila je u četvrtak izjave predsjednika RH Zorana Milanovića o ženama ocijenivši kako je rad mnogih žena pokušao podcijeniti samo zato što su žene te da su seksizam i omalovažavanje žena okosnica Milanovićeva djelovanja.

"Seksizam i omalovažavanje žena okosnica je djelovanja Zorana Milanovića još od vremena kada je bio premijer i u kampanji u kojoj je nemilosrdno vrijeđao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, do mandata predsjednika Republike Hrvatske, u kojem je rad mnogih žena pokušao podcijeniti samo zato što su žene", priopćeno je iz HDZ-ove Zajednice žena.

Pročitajte i ovo Haiti pomoć ne stiže Nekad rajskim otokom vladaju bande, širi se i zaraza: "Cijeli dan ne jedem, a zatim idem u krevet bez ičega u želucu"

Dodaju kako je to ponovno potvrdio omalovažavajući bivšu predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec, kao i TV novinarku Ivanu Petrović.

Osuđuju javnu difamaciju

"Predsjednik RH u nedostatku argumenata, političke kulture i političke umješnosti pokazao je da nema karaktera. Jer osoba koja ima karaktera prema ženama ima poštovanja", kazala je Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a.

No, kako smatra, Milanović "u seksizmu nije usamljen". Dodaje kako mu Ivica Puljak, čiju je suprugu Milanović vrijeđao, pruža podršku govoreći da nije ni bilo razloga za ispriku te staje uz njega samo kako bi si osigurao mjesto u Saboru.

Pročitajte i ovo Predsjednik SDP-a Peđa Grbin zvuči poznato? Šef SDP-a Peđa Grbin otkrio kako će se zvati velika koalicija i najavio: "Krećemo u pobjedu i Z... ne smijem to reći "

"Iako naše političke oponentice Marijana Puljak i Dalija Orešković šute čekajući da im SDP udijeli mjesto na listi, mi smatramo da postoje teme koje nadilaze stranačke razlike, a pitanje ravnopravnosti žena i muškaraca jedno je od ključnih.

U borbi za slobodnu, uključivu i ravnopravnu Hrvatsku pozivamo sve žene da dignu svoj glas protiv onih koji vas smatraju manje vrijednima", istaknula je predsjednica Zajednice žena HDZ-a Murganić.

Dodaje kako su ovi izbori prilika da pokažemo da mizoginiji nije mjesto u javnom prostoru, politici i hrvatskim institucijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene