Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasno vrijeme

Za cijelu Hrvatsku upaljen meteoalarm! Moguća obilna kiša, snažan vjetar već stvara probleme

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Državni hidrometeorološki zavod upozorava na mogućnost lokalno obilnije oborine diljem unutrašnjosti, ali i na širem riječkom, splitskom i dubrovačkom području.

Prema prognozi DHMZ-a danas nas očekuje oblačno vrijeme s kišom, mjestimice obilnom, na Jadranu i u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Najmanje se kiše očekuje u Dalmaciji gdje će biti i sunčanih razdoblja. 

Za cijelu zemlju na snazi je žuti meteoalarm, ponegdje zbog obilne kiše, a ponegdje zbog jakog vjetra.

Ilustracija Upozorenje DHMZ-a Foto: DHMZ

Ilustracija Upozorenje DHMZ-a Foto: DHMZ

Probleme već stvara jako jugo. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ i Lopar-Valbiska i katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Mali Lošinj-Unije-Susak i Ubli-Korčula-Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

U četvrtak nas očekuje također oblačno vrijeme, ponegdje uz malo kiše, duž obale u noći i ujutro i grmljavinu. U drugom dijelu dana ponajprije na sjeveru i zapadu zemlje smanjenje naoblake i prestanak oborine.  Petak i subota će biti suhi, ali hladniji, uz sunčana razdoblja. 

Kolnici mokri i skliski 

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje ima i magle. HAK savjetuje vozačim da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene