Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali bez više od pola stada

Vukovi zaklali i mrcvarili 15 ovaca u Gorskom kotaru: "Čini se da su ubijali radi ubijanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislava Crnkovića i Saru Dukić iz mjesta Brod Moravice šokirao je prizor zaklanih ovaca u vrtu i na cesti.

Vukovi su uništili više od pola stada Tomislava Crnkovića, od 28 ovaca vukovi su zaklali 15, a šteta je veća time što su gotovo sve ubijene ovce nosile mlade. Napad se dogodio u rano jutro dok je padala jaka kiša, pa par, koji je spavao u kući, nije ništa čuo.

Crković je za Novi list ispričao kako mu je posebno bolno da su, čini se, ubijali radi ubijanja. "Tek tu i tamo dio mesa s ovaca je odgrizen, a neke su jednostavno samo ubijene na taj način da im je pregrizen dušnik ili rastrgano grlo", kazao je i dodao kako tragovi upućuju na to da je ovce napao mladi čopor vukova koji se učio lovu.

Pročitajte i ovo Ilustracija stanari u strahu Još jedan napad psa u Vrapču, ozlijeđena je žena: "Čuli smo zapomaganje. Krv joj je curila s čela"

"Samo dvije ovce i ovan ubijeni su čisto, bez mrcvarenja", kazao je Crnković.

Vuk je u Hrvatskoj zaštićena životinja i ne smije se ubijati.

"Slažem se da prirodu i životinje treba čuvati, ali mislim da vukova ima puno više od službenih podataka, prema kojima ih je u Hrvatskoj 2019. godine bilo tek nešto više od 80", kaže Crnković, kojem je šteta od ubijenih ovaca oko 30.000 kuna, a očekuje da će od države dobiti svotu od tri-četiri tisuće kuna, što je dostatno za dvije ovce.

Pročitajte i ovo Ilustracija Djeci pružena liječnička pomoć Uhićen vlasnik psa koji je napao djecu u Vrapču, pas oduzet vlasniku

Crnković ističe da je tor u kojem su ovce ograđen čak i bolje od propisa jer uz električnog pastira ima još i tri više od fizičke prepreke visoke 180 centimetara, no nakon napada planira podići još višu ogradu i armiranu žicu sa strujom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene