Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena vremena

Velika promjena vremena: Za tri regije upaljen narančasti meteoalarm

Kišovito vrijeme
Kišovito vrijeme Foto: Guliverimage
Hrvatsku tijekom vikenda očekuje oblačno, kišovito i vjetrovito vrijeme, a zbog snažnih udara vjetra DHMZ je u subotu upalio narančast meteoalarm za cijelo područje Dalmacije. Temperature će biti iznad prosjeka.

Subota ujutro dočekala nas je s predviđenom promjenom. Kao što je najavljeno u Dnevniku Nove TV, u subotu je stiglo oblačno vrijeme, na Jadranu i u gorskom području vjetrovito s kišom, a može doći i do grmljavina.

Kišovito vrijeme Vrijeme u subotu 10. 02. 2024. Foto: DHMZ

U unutrašnjosti zemlje očekuje se jak jugozapadni vjetar, dok su u gorskim predjelima mogući i olujni udari, a na Jadranu jako i olujno jugo i oštro.

Zbog toga je DHMZ za područje Dalmacije upalio narančasti meteoalarm zbog udara vjetra oko 100 km/h te grmljavine i kiše.

Pročitajte i ovo Posljedice ruskog napada na Harkiv Agresija usred noći VIDEO Brutalan ruski napad izazvao ogroman požar: "Poginulo je troje djece, među njima i beba od šest mjeseci"

U cijeloj zemlji će unatoč vjetru biti iznadprosječno toplo.

U Središnjoj i Istočnoj Hrvatskoj kiša će početi tek u drugom dijelu dana te navečer, a temperatura će ponegdje doseći i 19 stupnjeva!

Kišovito vrijeme Meteoalarm DHMZ-a Foto: DHMZ

U prekidu pomorske linije

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Lopar-Valbiska, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ;

katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Split,

brodske linije: Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak.

Izmjene su i u redu plovidbe.

Trajekt na liniji 606 Trogir (Soline)-Drvenik Mali-Drvenik Veli plovi bez uplovljavanja u Drvenik Mali. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene