Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka ovog tjedna: Osvježenje neće dugo potrajati

U srijedu će tlak zraka brzo rasti. Jačat će anticiklona nad srednjom Europom, pa će se i vrijeme, nakon ovog prolaska fronte, naglo stabilizirati. No, imat ćemo nešto veću razliku u tlaku zraka između sjevera i juga. Detaljnu vremensku prognozu donosi meteorolog Nikola Vikić Topić.

U srijedu ujutro na obali pretežno vedro, a na kopnu promjenjivo oblačno, lokalno uz još malo kiše ili kratak pljusak, osobito u Lici i Slavoniji.

Bit će vjetrovito, pa zbog toga i malo svježije. Puhat će umjerena do jaka bura, a na kopnu umjeren sjeveroistočnjak. Temperatura od 10 do 14, na obali 18 do 20.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj razvedravanje. Bit će sve više sunca, te ostaje pomalo vjetrovito uz slab do umjeren sjeveroistočnjak. No, zato će biti ugodnije nego posljednjih dana, temperatura od 22 do 24.

I u Slavoniji poslijepodne sve više sunca, sve manje oblaka, bit će pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Dakle, i ovdje pomalo vjetrovito, ali ugodno uz temperaturu od 21 do 23.

Na sjevernom Jadranu sunčano, a u gorju umjereno oblačno. Moguće je i još malo kiše, osobito u Lici, no predvečer će se i tamo razvedravati. Puhat će umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima. Temperatura na obali oko 26, a u gorju od 19 do 21.

U Dalmaciji sunčano i pretežno vedro, samo povremeno uz malo oblaka. Puhat će umjerena bura, a temperatura će rasti do 27, 28 stupnjeva.

U četvrtak i petak na kopnu sunčano. Ujutro pomalo svježe, 8, 9 stupnjeva, a danju vrlo toplo i vruće, osobito u petak kad će ponovno biti 30 stupnjeva. U subotu porast naoblake i sparno, poslijepodne uz pljuskove.

Na obali pretežno sunčano, samo povremeno uz malo oblaka. Bura će u četvrtak oslabjeti i okrenuti na maestral. Temperatura ujutro oko 17, danju od 26 do 28.

Dakle, nakon ovog pogoršanja, u srijedu slijedi stabilizacija. Pred nama su tri sunčana dana, većinom bez kiše. U srijedu će biti malo svježije i ugodnije, na moru uz buru. U četvrtak već vrlo toplo, a u petak ponovno i vruće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene