Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Premalo znam o svom gradu'

VIDEO: Zagrepčani turisti u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistički vodiči slave svoj međunarodni dan. Zato su počastili Zagrepčane besplatnim razgledavanjem grada. Unatoč kiši, na Trgu bana Jelačića okupilo se mnoštvo zainteresiranih, posebice mladih. U tri ture koje su trajale po sat i pol, vodiči su pokazivali glavne znamenitosti Gornjeg grada i Kaptola.

Mnoštvo zainteresiranih građana, unatoč kiši, počastilo se besplatnim razgledavanjem svoga grada. 'Kao stara Zagrepčanka koja je rođena u gradu Zagrebu, smatram da ipak premalo znam o tom gradu', rekla je jedna Zagrepčanka. 'Vidjeli smo već mnogo drugih gradova. Zapravo, nikad nismo Zagreb vidjeli onako istinski kako bi ga razgledali i ne poznajemo ga dovoljno dobro', kaže jedna djevojka. Iako već godinama žive u Zagrebu, građani kažu kako su neke stvari zaboravili. Danas je bilo idealno da se nekih stvari prisjete.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

'Nama je bila želja da pokažemo građanima kako mi vodimo turiste i da je ovo dan kada oni mogu biti turisti u vlastitom gradu', rekao je Ivan Čaleta, turistički vodič. Razgledavanje traje do sat i pol. Zagrepčani su mogli vidjeti sve znamenitosti Gornjeg grada i Kaptola. 'Naročito sam bila impresionirana zagrebačkom Katedralom', rekla je jedna gospođa. Povijest grada Zagreba privukla je i mnoštvo mladih. Osim što su građani uživali u čarima grada, na poklon su dobili licitarska srca. Prava uspomena na druženje sa svojim gradom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene