Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi premijerov 'biser'

VIDEO Pusić: Zašto si ih upozorio?; Milanović: Misliš da ne prate?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nabavka 271 vozila za koje je danas dana suglasnost na sjednici Vlade, bila je povod za jedan interesantan komentar premijera Zorana Milanovića.

Vlada je danas dala suglasnost za osam ministarstava i četiri druga proračunska korisnika, za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna, za najam vozila putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti, u ukupnom iznosu od 96,7 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani" Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

>> Milanović o lex Perkoviću: Hrvatska Vlada se ne kocka! Nisam sklon kocki

Od toga se najviše sredstava odnosi na Ministarstvo unutarnjih poslova, a premijer Zoran Milanović je izglasavanje suglasnosti popratio komentarom 'Eto teme za tabloide'. Na temelju suglasnosti, MUP će unajmiti 159 vozila, Ministarstvo pravosuđa 69 , Ministarstvo socijalne politike i mladih 16, Državni hidrometeorološki zavod 6 itd.

Tijekom usvajanja te točke, premijer Milanović 'bocnuo' je medije komentarom: 'Evo teme za tabloide'.

Potpredsjednica Vlade Vesna Pusić reagirala je na premijerov komentar pitanjem (ispod glasa) 'Zašto si ih upozorio?'.

'Misliš da ne prate', odgovorio joj je premijer Milanović, koji nije šapatom skrivao odgovor kolegici.

Tijekom čitave sjednice Vlade, koja je doduše bila kratka, premijer i potpredsjednica su se došaptavali.

U priloženom videu možete vidjeti kako je premijer odgovorio na pitanje Pusić.

Rekordno kratka sjednica

Vlada je na današnjoj rekordno kratkoj sjednici, čiji je otvoreni dio trajao samo pola sata i tijekom kojeg je interes novinara pobudio jedino uvodni premijerov komentar o prijeporima oko primjene europskog uhidbenog naloga, u Sabor uputila izmjene Zakona o vanjskim poslovima.

Prema tim izmjenama, Pravilnik o unutarnjem redu Ministarstva vanjskih i europskih poslova donosio bi ministar, a ne kao dosad Vlada, što je bolje zbog brže regulacije konstantne fluktuacije službenika tog ministarstva, posebno u inozemstvu, objašnjava prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Prijedlogom izmjena Zakona o državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave Vlada želi članovima komisije određivati i osnovicu, a ne kao dosad samo koeficijent za izračun plaće. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak podsjeća da je broj članova komisije nedavno povećan s pet na devet, kako bi u tri zasebna tročlana tima bila efikasnija. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene