Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer smiruje

Milanović o 'lex Perković': Hrvatska Vlada se ne kocka! Nisam sklon kocki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović na otvaranju današnje sjednice vlade poručio je istina 'na skliskom terenu'.

Premijer Zoran Milanović u uvodu sjednice Vlade još se jednom osvrnuo na problematiku i polemiku oko takozvanog 'lex Perkovića'. Evo što je poručio.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

'Hrvatska Vlada se ne kocka! Nisam sklon kocki. Nekad sam znao briškulu, nisam bio na poker aparatima', rekao je Milanović.

'Kada su u pitanju europski fondovi, nema niti jednog eura gubitka. Neke europske stranke nas podržavaju, a neke ne. Istina je na skliskom terenu, dopustimo još nekoliko dana konzultacija da donesemo dobru odluku za Hrvatsku, a štetne odluke nema. Ovo nije nikakva velika šteta za Hrvatsku', poručio je premijer Milanović na otvaranju današnje sjednice Vlade.

Iako se očekivalo, na dnevnim redu sjednice Vlade neće se naći sporni zakon kolokvijalno nazvan 'lex Perković'. Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice Vlade bit će riječi o izmjeni Zakona o vanjskim poslovima, zatim o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave te o Nacrtu prijedloga zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora.

>>
Koja su moguća rješenja spora Vlade i Europske komisije?

Na dnevnom redu je i Nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije koji se odnosi na 'IPA Program prekogranične suradnje Slovenija - Hrvatska' u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći.

Bit će riječi i o Nacrtu prijedloga zakona o potvrđivanju Protokola kojim se mijenja i dopunjuje Memorandum o suglasnosti koji se odnosi na suradnju u suzbijanju korupcije kroz Protukorupcijsku inicijativu Jugoistočne Europe, o Prijedlogu uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, i drugo. (S.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene