Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašno nevrijeme poharalo Zadar

VIDEO U samo sat vremena palo kiše koliko inače padne u mjesec dana. Dijelovi grada potopljeni, automobili pod vodom...

Aktualno Galerija Poplava u Zadru Poplava u Zadru Foto: Jure Miskovic/Cropix Poplava u Zadru Poplava u Zadru Foto: Jure Miskovic/Cropix Poplava u Zadru Poplava u Zadru Foto: Jure Miskovic/Cropix Prizori nakon nevremena Prizori nakon nevremena Foto: Screnshoot/Facebook +2 Prizor poplavljene ceste Galerija 1/7 >>
Nevrijeme i jaka kiša uzrokovale su poplave i kaos na zadarskim prometnicama. U samo sat vremena, palo je 50 litara kiše po četvornome metru.

Nakon što je noćas grmljavinsko nevrijeme poharalo Zagreb, jaka kiša poplavila je ulice diljem Dalmacije. Najgore je u Zadru, ceste i ulice su pod vodom

U samo sat vremena, u Zadru je palo 50 litara kiše po četvornome metru.

"U izvanrednom mjerenju, zabilježili smo 50 litara kiše po četvornome metru između 7 i 8 sati. Toliko oborina inače u ovo doba godine padne u mjesec dana", rekla je meteorologinja Anita Vidović.

Vatrogasci su imali desetak intervencija. Sve su se intervencije odnosile na poplavljene podrume ili prizemlja stambenih i poslovnih objekata.

"Zvali su nas i vozači koji su ostali u vodi, ali to su uglavnom rješavale vučne službe. Na terenu je gradska vatrogasna postrojba", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski optužuje Rusiju Zelenski upozorio na treći svjetski rat: "Na Balkanu Putin već trenira ljude koji će izazvati sukob. Pokušao me ubiti pet puta"

Operativno-komunikacijski centar PU zadarske nije dobio dojave o težim prometnim nesrećama.

Gradski vijećnik Mate Lukić na Facebooku objavio je video u kojem pokazuje što se jutros dogodilo na nedavno obnovljenom raskrižju Puta Biliga i Hrvatskog sabora. Vijećnik je napisao da ga je odjedanput u prometu zahvatila velika bujica vode te kako se prometnica odjedanput našla u dubokoj vodi, a time i Lukićev automobil.

"Ovo je novo raskrižje. Kako se ovo moglo dogoditi? Nemam komentara.  Najgore od svega je što sam dijete vozio u automobilu. Šahtovi su začepljeni. Svaka čast izvođačima. Kad se malo pročisti, voda odlazi", poručio je vijećnik na Facebooku. 

 

 

 

 

Nestabilno vrijeme do kraja dana 

"Trenutno jačih pljuskova praćenih grmljavinom ima na širem zadarskom području. U protekla 24 h već je mjestimice pala veća količina kiše. U nastavku dana treba računati i dalje na mjestimice obilnu kišu pa i jače pljuskove te jačanje bure", izvijestio je DHMZ.
 

U čitavoj Hrvatskoj će danas biti pretežno oblačno s kišom, mjestimice obilnom, a na Jadranu i područjima uz njega lokalno izraženim pljuskovima s grmljavinom, dok su u najvišem gorju mogući susnježica i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Crveno upozorenje za jak vjetar izdano je za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal. 

Poplava u Zadru Prognoza DHMZ-a za utorak Foto: DHMZ

Poplava u Zadru Upozorenje DHMZ-a Foto: Screenshot

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene