Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IMA DVOSTRUKO DRŽAVLJANSTVO

Otišao u BiH: USKOK objasnio zašto Zoranu Mamiću nisu izrečene mjere opreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Mamić odlučio je odluku o izvršenju presude čekati u Bosni i Hercegovini, pa čak i zatražiti da tamo odsluži zatvorsku kaznu. DORH je danas objasnio zašto mu nisu izrekli mjeru opreza zbog opasnosti od bijega.

USKOK je objavio da Zoranu Mamiću nisu izrečene mjere opreza zbog opasnosti od bijega jer ''nisu bile ispunjene zakonske pretpostavke za podnošenje prijedloga''.

''U konkretnom slučaju, tijekom kaznenog postupka sada pravomoćno osuđeni Zoran Mamić uredno se odazivao sudskim pozivima te nije izbjegavao prijam pismena suda i USKOK-a. Osim toga ima prijavljeno prebivalište i vlasnik je nekretnina u Republici Hrvatskoj gdje žive članovi njegove obitelji i gdje se odvijala njegova poslovna aktivnost zbog koje je često napuštao Republiku Hrvatsku te se u nju vraćao'', priopćili su te podsjetili da USKOK nije bio zadovoljan odlukom suda o visini izrečene kazne te je podnio žalbu na prvostupanjsku presudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kaos u gradu Vozači, oprez! Zbog prosvjeda autoprijevoznika i relija gužve na cestama u Zagrebu. Policija poziva na strpljenje, otkrili do kada bi moglo biti problema u prometu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba za Zagreb Tomašević uoči lokalnih izbora: ''Uvjeren sam da ulazim u drugi krug i pobjeđujem''

Pročitajte i ovo Zoran Mamić - 2 SISTEMSKI PROBLEM Malenica pisao predsjedniku Vrhovnog suda zbog slučaja braće Mamić: "Što izvršna vlast može učiniti u vezi s tim?"

To što Mamić ima i bosanskohercegovačko državljanstvo, koje je stekao na temelju svog porijekla, ne predstavlja, kažu, zakonom predviđenu osobitu okolnost opasnosti od bijega i ''stoga ne predstavlja dostatan temelj za predlaganje određivanja istražnog zatvora''.

Dodatno su itaknuli i da ''ako nema uvjeta za predlaganje istražnog zatvora onda nema ni uvjeta za predlaganje mjera opreza''.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene