WRC Rally Croatia je vrhunski sportski događaj - natjecanje najboljih svjetskih vozača koje se od četvrtka do nedjelje prvi put održava u Hrvatskoj - na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te grada Zagreba. Zbog toga će promet na pojedinim cestama povremeno biti u prekidu.

Galerija


Prvi put u Hrvatskoj održat će se jedna od utrka World Rally Championshipa u kojoj se natječu najbolji svjetski vozači u reliju.

WRC Croatia Rally, koji se održava od 22. do 25. travnja 2021. godine, treća je etapa u ovogodišnjem WRC kalendaru, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te grada Zagreba.

Iz policije obavještavaju građane da će policajci u vrijeme održavanja brzinskih ispita za ostale sudionike povremeno zatvarati prometnice. U Zagrebu je već u ranim poslijepodnevnim satima nastao kaos na cestama.

Vezani članci Ukradeni bicikli, ilustracija "Operirali" po Zagrebu: Četvorica muškaraca krala bicikle, provaljivali u caffe i samoposlužne aparate Policijska sirena, ilustracija Strava u zagrebačkom Maksimiru: U skladištu pronađena dva mrtva muškarca

Mapu s vremenima i lokacijama zatvaranja prometnica pronađite ovdje.

Zatvaranje prometnice u Zagrebu

U četvrtak, 22. travnja 2021. godine od 12 do 24 sata za potrebe ceremonijalnog starta planirano je zatvaranje prometa zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu (prostor ispred zgrade NSK-a). Iz policije nam kažu da se do čak do ponoći očekuje gušći promet, koji je u popodnevnim satima pojačan uobičajenim prometnim čepovima.

Obilazni pravci su: Ulica grada Vukovara - Savska - Savski most - Rotor - Avenija Dubrovnik - Most - Most Mladosti - Držićeva - Ulica Grada Vukovara te Ulica grada Vukovara - Držićeva - Most slobode pa dalje prema Novom Zagrebu ili odvojak sa Savske na Slavonsku aveniju - Aveniju Većeslava Holjevca - Most Slobode i dalje u Novi Zagreb.

Svi građani i sudionici prometa koji se zateknu u blizini navedenih dionica utrke dužni su se pridržavati uputa i naredbi policajaca, kao i uputa redarske službe.

Reli se vozi bez okupljanja gledatelja

Zbog aktualne epidemiološke situacije tijekom ove etape relija, kao ni u ranijim etapama u Finskoj i Monte Carlu, nije moguće organizirano okupljanje gledatelja.

Organizatori pozivaju da se svjetsko natjecanje WRC Croatia Rally 2021 prati preko malih ekrana, a prijenos uživo svih etapa moguće je gledati ovdje.

"Tijekom natjecanja obvezno je pridržavanje svih protuepidemijskih mjera sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH te posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uključujući obvezno održavanje fizičke distance od najmanje 1,5 m na otvorenom prostoru, nošenje medicinske maske i zabranu grupiranja više od 25 osoba na jednom mjestu", priopćeno je iz policije.

Sve informacije i novosti možete pratiti na službenoj web-stranici organizatora rally-croatia.com, kao i na službenim kanalima na društvenim mrežama Facebooku - Croatia Rally i Instagramu - Croatia Rally.

Gužva i zbog prosvjeda

A gužve u Zagrebu stvaraju se i zbog velikog prosvjeda autoprijevoznika. Prosvjed je počeo okupljanjem u Vončininoj ulici, a nastavio se prosvjednom vožnjom kroz grad.

Prijevoznici su se ispred NSK obratili nadležnima: "Pozivamo sve nadležne da nam dopuste da na jednom sastanku, za koji molimo već pet mjeseci, dođemo do konkretnog rješenja. Ugroženo je 8 do 10 tisuća radnih mjesta, leasing kuće su nam oduzele 30 autobusa", kazali su.

WRC Croatia Rally, ilustracija
Prosvjed autoprijevoznika u Zagrebu - 2 (Foto: Jurica Galoić/Pixsell)