Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubila 1635 eura

Njemica stigla na ljetovanje u Hrvatsku pa se šokirala

Ilustracija
Ilustracija Foto: Vojko Basic / CROPIX
Policijski službenici Policijske postaje Karlobag zaprimili su prijavu 47-godišnje njemačke državljanke da je prevarena pri rezervaciji apartmana za ljetovanje.

Njemačka državljanka u svibnju na jednoj internetskoj stranici pronašla je apartman u Cesarici te uplatila 1635 eura za rezervaciju smještaja. Kada je 23. srpnja došla u apartman, 47-godišnjakinja je shvatila da je prevarena i da je netko lažno nudio mogućnost rezervacije, a više joj se nitko ne javlja na telefonske brojeve koji su navedeni na predmetnoj internetskoj stranici.

Policijska uprava ličko-senjska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor preko interneta te da pripaze preko kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj i da provjere ima li određeni smještaj recenzije korisnika.

Pročitajte i ovo Budva grad je poluprazan Debakl sezone u jadranskom turističkom središtu: "Točno je da smo digli cijene, ali..."

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin Nova karijera Šef Wagnera registrirao novi biznis u Bjelorusiji: Otkriveno čime se planira baviti

Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu preko koje se oglašava.

Policija građanima savjetuje da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje i da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene