Obavijesti Video Pretražite Navigacija
grad je poluprazan

Debakl sezone u jadranskom turističkom središtu: "Točno je da smo digli cijene, ali..."

Budva
Budva Foto: Bozo Radic/Cropix
Dugo najavljivana sezona u Budvi, zasad je poprilično podbacila. Ugostitelji pokušavaju spasiti sezonu i gubitke.

Zabrinjavajući rezultati turističke sezone dolaze iz Budve u Crnoj Gori. Toliko najavljivana sezona koja je trebala oboriti rekorde 2019. godine ne ide po planu, iako je srpanj pri kraju.

"Sam početak sezone od kraja ožujka je obećavao rekordne rezultate, međutim, trebali bi sada biti u špici sezone, a grad je poluprazan", rekao je Luka Vučković, vlasnik jednog lokala i dodaje da je obujam posla jednak kako i u lipnju što se nikada nije dogodilo.

Pročitajte i ovo Palo stablo Baška Voda Stigla i Hitna FOTO Na plaži u Baškoj Vodi palo stablo: Četiri osobe su ozlijeđene, vatrogasci na terenu

"Točno je da smo podigli cijene od deset do dvadeset posto, ali ne vidim u tome glavni problem jer je su cijene značajno veće u zemljama oko nas nego kod nas", poručio je Vučković.

Iz Turističke zajednice Budve ističu da u gradu boravi više gostiju nego lani u isto vrijeme, no ti podaci moraju se uzeti s rezervom jer turistička zajednica nema precizne podatke o broju ležaja u privatnom smještaju nego samo navode procjene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razlog za zabrinutost Zemlja u kojoj Hrvati traže spas je na koljenima, ugostitelji skraćuju radno vrijeme: "Nemamo drugog izbora"

Predsjednik Udruženja ugostitelja Budve, Aleksandar Jovanović izjavio je da rezultati ipak nisu toliko dobri.

"Srpanj je podbacio kada je u pitanju privatni smještaj i vanpansionska potrošnja. Trenutno ima gostiju, ali su očekivanja bila veća, shodno dobroj predsezoni i najavama. Budva je malo skuplja za tradicionalne goste iz regije i to je razlog slabije potrošnje. Također, nova tržišta – Saudijska Arabija, Poljska i baltičke zemlje, nemaju kupovnu moć zapadnih gostiju, Skandinavaca, Britanaca", ističe Jovanović, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Ilustracija drugo dijete lakše ozlijeđeno Užas u Istri: Vozila u suprotnom smjeru u raskrižju, udarila u ženu (30) i dijete. Teško su ozlijeđeni

.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene