Obavijesti Video Pretražite Navigacija
promjenjivo vrijeme

Moguća su grmljavinska nevremena, DHMZ upalio upozorenja: "Budite na oprezu"

Moguća grmljavinska nevremena, DHMZ upalio upozorenja
Moguća grmljavinska nevremena, DHMZ upalio upozorenja Foto: Getty Images
Tijekom cijelog tjedna očekuje se promjenjivo vrijeme, a u ponedjeljak su upaljena brojna žuta upozorenja DHMZ-a zbog vjetra, kiše i grmljavine.

Državni hidrometeorološki zavod upalio je niz žutih upozorenja za ponedjeljak.

U tjednu u kojem nas očekuje promjenjiva vremenska prognoza, prvi radni dan bit će promjenjivo oblačan.

"Pritom, sunčana razdoblja češća u unutrašnjosti. Na sjeveru i istoku zemlje dio jutra bit će i djelomice sunčano. Oblačnije svakako u gorju i na Jadranu gdje će povremeno padati kiša, ali mogući su i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji izraženiji, pri čemu će i oborina biti obilnija", najavio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velike gužve Kilometarska kolona pred Zagrebom, HAK izdao upozorenje: Više nesreća na autocestama

Žuta upozorenja zbog vjetra tako su upaljena za niz regija na obali. Riječ je o riječkoj, splitskoj, dubrovačkoj regiji, zapadnoj obali Istre, Kvarneru i Kvarneriću, Velebitskom kanalu te sjevernoj, srednjoj i južnoj Dalmaciji.

Moguća grmljavinska nevremena, DHMZ upalio upozorenja Upozorenja DHMZ-a za ponedjeljak (Foto: DHMZ/Screenshot)

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji uz upozorenja DHMZ-a koja su upaljena i zbog grmljavine u riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji.

Pročitajte i ovo Jadranski most Važno za vozače Prometni kolaps u Zagrebu mogao bi trajati mjesecima: Počinje rekonstrukcija jednog od najvažnijih mostova

Žuta upozorenja u riječkoj i dubrovačkoj regiji upaljena su, osim vjetra i grmljavine, i zbog kiše. 

"Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.", napisali su iz DHMZ-a.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene