Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon obilne kiše

Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra"

Aktualno Galerija Poplava Neretva - 4 Poplava Neretva - 4 Foto: DNEVNIK.hr Smiljan Mustapić, načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić, načelnik općine Slivno Foto: DNEVNIK.hr Izlila se Neretva - 1 Izlila se Neretva - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izlila se Neretva - 2 Izlila se Neretva - 2 Foto: DNEVNIK.hr +6 Izlila se Neretva - 3 Galerija 1/11 >>
Zbrajaju se štete u općini Slivno i dolini Neretve nakon obilne kiše.

Na jugu Hrvatske zbraja se šteta nakon obilne kiše koja je u nedjelju zahvatila općinu Slivno i dolinu Neretve.

U posljednja 48 sata palo je više od 200 litara kiše po metru četvornom. Najveći problemi nastali su u naselju Klek, oborinska voda prodrla je u kuće i ostavila štetu.

Pročitajte i ovo Prosvjed seljaka u Bruxellesu - 5 Drama u Belgiji VIDEO Kaos na ulicama Bruxellesa: Seljaci probijali barikade i palili gume, policija otvorila vodene topove

Iz Općine najavljuju kako će tražiti proglašenje elementarne nepogode.

"Držim te trgovine i sve je puno blata i propalo je sve, stalaže, sve se razbilo i roba koja mi je ostala, jučer nije, sve se izbilo, gore pliva taraca. Velika je šteta", opisao je Antre Jurišin iz Kleka.

Pročitajte i ovo Napad Putinove vojne postrojbe brutalno nasilje VIDEO Pogledajte kako divljalju Putinovi plaćenici: Uletjeli s kalašnjikovima u kafić, a onda je nastao horor

"Tako da smo sad u popisivanju tih šteta i skupljanju podataka i nadamo se, u svakom slučaju ćemo ići prema županiji i vidjet ćemo, nadamo se da će se ići u proglašenje elementarne nepogode da se ljudi obeštete za ovu štetu koja je nastala", dodao je Smiljan Mustapić, načelnik općine Slivno.

Iz Kleka se javila Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV. Razgovarala je s mještankom čija kuća je poplavljena. 

"Otišao je sav namještaj od vode. Ne mogu procijeniti štetu, ali moramo sve zamijeniti. Ne pamtim da je u tako kratko vrijeme toliko palo. 170 litara po metru kvadratnom je palo u manje od 24 sata. To je previše vode. Problem je što voda izbija i ide prema dole. Kanali to ne mogu progutati, tko je kriv... Voda je bila skroz u kući 25 centimetara, na nekim dijelovima i do pola metra. Sami smo to riješavali. Do sezone ćemo sve srediti", rekla je mještanka Kleka. 
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene