Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Vrijeme će opet pokazati svoju ćud: Meteorolog otkriva detalje

U idućem tjednu očekuje nas promjenjivo vrijeme s mogućim mjestimičnim pljuskovima, a krajem tjedna će zatopliti.

Vrijeme će se i u novom tjednu promijeniti nekoliko puta. Pri čemu neće svaki dan u svim krajevima naše zemlje biti podjednako sunčano ili podjednako kišovito.

Tako i sutra na kopnu očekujemo većinom suho, dok su na moru pak izgledni izraženiji grmljavinski pljuskovi. Razlog tome leži u sredozemnoj cikloni koja nam se približava sa zapada, zbog čega već sad na moru ima povećane naoblake.

Pročitajte i ovo Nesreća u Solinu - 1 Kaznena prijava Petnaestomjesečna djevojčica pogođena bocom sa zapaljivom tekućinom izvan je životne opasnosti

Centar ciklone će se sutra premjestiti Jadranom na jugoistok i premda će zračne mase unutar vrtloga već biti dovoljno izmiješane, ostatci vlažnog i nestabilnog zraka po visini i u utorak nam mogu donijeti poneki kraći pljusak. No tad će već biti mnogo sunčanije nego sutra.

Prvo jutro u novom radnom tjednu većinom promjenjivo oblačno. Pri tom, sunčana razdoblja češća u unutrašnjosti. Na sjeveru i istoku zemlje dio jutra bit će i djelomice sunčano. Oblačnije svakako u gorju i na Jadranu gdje će povremeno padati kiša, ali mogući su i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji izraženiji, pri čemu će i oborina biti obilnija.

Pročitajte i ovo Boris Pistorius Objava audiosnimke Špijunska afera: "Putin želi destabilizirati Njemačku"

Sutra na jugu može pasti i 50-ak milimetara kiše. Jako i olujno jugo će slabjeti i postupno okretati na sjeverozapadnjak, a uz obalu ponegdje i buru, najprije na sjevernom Jadranu. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 3 do 6, a na moru će biti između 8 i 13 stupnjeva.

Oblačno sa sunčanim razdobljima

Promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima na kopnu nastavit će se i poslijepodne. Uglavnom i suho, malo kiše možda tek na širem karlovačkom području. Zapuhat će slab sjeveroistočni vjetar, dok će dnevna temperatura biti većinom od 15 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Prosvjed prosvjetara u Zagrebu - 3 Izašli na ulice Objavljena ispravljena brojka ljudi na prosvjedu prosvjetara: Bilo ih je duplo više od prvobitne procjene

I u Slavoniji i Baranji tijekom dana promjenjiva naoblaka, pri čemu je na dijelu Posavine moguća i kap kiše. Puhat će slab do umjeren jugoistočni i istočni vjetar, a temperatura će biti od 16 do 18 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu sutra promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, izglednijom u Lici, ali i ponegdje na moru, premda će ovdje ipak biti češća prijepodne, uz moguću grmljavinu. Jugo će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak i buru. Temperatura većinom između 12 i 16 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija vojnika u ruskoj invaziji Ukrajine Smrtonosan mjesec Velika Britanija objavila podatke o ruskim gubicima: Moskva ih optužila za dezinformiranje

U Dalmaciji cijeli dan pretežno oblačno i kišovito. Kiša će povremeno biti obilnija, a mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Jako i olujno jugo okretat će na sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu uz obalu i buru. Temperatura se neće tijekom dana previše mijenjati, tako da će i najviša dnevna biti oko 15 stupnjeva.

Krajem tjedna toplije

I sredinom tjedna očekuje nas promjenjivo vrijeme, najviše sunca bit će u utorak, premda i tad lokalno može biti ponekog kraćeg pljuska. Ali bit će i dosta sunca. U srijedu i četvrtak oblačnije, povremeno s kišom ili pljuskovima, uz slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, pa će postupno biti svježije. U utorak 17, a u četvrtak već mjerimo bliže 10 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Zbog pogrešne oznake krivo tijelo je kremirano i zakopano na pogrešnom mjestu Obitelji su zgrožene Kremirali krivu osobu i pokopali drugu umjesto nje: "Kajemo se zbog ove situacije"

I na Jadranu će idućih dana biti vrlo promjenjivo, mjestimice i povremeno s kišom. Najviše sunčanih razdoblja bit će isto u utorak, dok će kiša biti najčešća u srijedu kad su ponovno mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. I ponovno će biti vjerojatniji u Dalmaciji. U utorak će puhati sjeverozapadnjak, u srijedu na sjeveru bura, na jugu jugo i jugozapadnjak, a u četvrtak duž cijele obale bura koja će na sjevernom Jadranu biti i vrlo jaka. Kao i na kopnu, tako će i na moru u srijedu i četvrtak biti manje toplo.

Svježina ipak neće potrajati jer nas već u petak čeka i sunčanije i toplije vrijeme, a pretežno sunčano potom će se zadržati i dio vikenda. Nedjelja, kako sada stvari stoje, nova promjena. No to su za sad samo naznake. Precizniju prognozu za sljedeći vikend donosimo za koji dan.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene