Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos na cesti

Filmska potjera za maloljetnikom: Odbio se zaustaviti policiji i s ugašenim svjetlima kroz naselje vozio 159 km/h

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija je prošle srijede uhvatila maloljetnika koji je kroz naseljeno područje s ugašenim svjetlima vozio brzinom od 159 km/h.

Policajci su prošle srijede oko 2:50 ujutro na državnoj cesti D-1 pokušali zaustaviti osobni automobil kojim je upravljao maloljetnik koji se odbio zaustaviti te se umjesto toga dao u bijeg vozilom.

Vozeći se cestom kroz mjesto Dicmo, izmjereno je da se kretao brzinom 159 km/h, a pritom je imao ugašena svjetla. Prolazio je raskrižjima kroz gusto naseljeno mjesto, gdje je ograničenje brzine naznačeno 50 km/h, kao i dijelovima kolnika bez javne rasvjete, vozeći jednim dijelom kolnika koji je namijenjen za vozila koja se kreću suprotnim smjerom.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Afera Radost Oglasili se Turudićevi kolege: ''Sudac mora izbjegavati svako nedostojno ponašanje''

Maloljetnik je policiji pobjegao te je naknadno pronađen. Nad njim je kriminalističko istraživanje dovršeno u petak i sumnja se da je počinio ukupno šest kaznenih djela. Maloljetnik je jednom samostalno, a dva puta uz drugog maloljetnika, iz otvorenih garaža odvezao tuđa vozila.

Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u jednom slučaju izazvao prometnu nesreću s vozilom na koje je stavio ne pripadajuće registarske oznake, a u prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je maloljetnik počinio kaznena djela "Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari" iz članka 234. stavka 2. KZ-a, "Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu" opisano u članku 227. stavku 1 i 2 KZ), "Krivotvorenje isprave" iz članka 278. stavka 3. KZ-a, "Obijesna vožnja u cestovnom prometu" iz čl. 226 stavka 1. KZ- a i zajedno s još jednim maloljetnikom dva kaznena djela "Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari" iz članka 234. stavka 2. KZ

Uz kaznenu prijavu maloljetnik je predan pritvorskom nadzorniku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene