Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akcija podrške Ukrajini

Ukrajinski veleposlanik: "Pobijedit ćemo i mi kao što je Hrvatska obranila svoju nezavisnost"

Na Trgu bana Jelačića je organizirana nova akcija podrške Ukrajini. Dnevnik Nove TV provjerio je kakve su poruke poslane.

S Trga se javila reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak.

"Glavna poruka ovog mirnog okupljanja je mir. Svi kažu da žele prekid vatre, Ukrajinci, Hrvati pa čak i neki Rusi koji su došli dati podršku Ukrajincima", kazala je Trstenjak koja je razgovarala s ukrajinskim veleposlanikom u Hrvatskoj Vasiljem Kiriličem.

Mjesec je dana od početka ruske agresije na Ukrajinu, vjerujete li da će ovaj rat uskoro završiti, pitala je reporterka.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić Izvaredni sastanak Hrvoje Krešić nakon samita NATO-a: "Mnoge važne stvari se tek trebaju dogoditi"

"Danas je već četiri tjedna od početka brutalnog rata. Četiri tjedna se Ukrajinci vrlo snažno brane, jer branimo svoju zemlju, svoju djecu, branimo svoj život", kaže veleposlanik te ističe kako se Ukrajinci nisu pripremali za rat, već za mir i gradili demokratsku državu. Mi smo na putu prema Europskoj uniji, prema NATO-u, vrlo cijenimo i dijelimo europske vrijednosti, mi smo dio Europe, bili smo i ostali".

Vasilj Kirilič, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Skup podrške Ukrajini (Foto: Karla Trstenjak/DNEVNIK.hr)

"Ovaj rat nije samo rat protiv Ukrajine i ukrajinskog naroda nego i demokratskog svijeta. Uvjeren sam da smo na strani pravde i istine. Siguran sam da pravda i istina pobjeđuju. Pobijedit ćemo i mi kao što je Hrvatska obranila svoju nezavisnost", kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "nastavite slati oružje" Borrell vjeruje da će rat u Ukrajini biti odlučen u idućih 15 dana: "Ukrajinski otpor je izvanredan"

Trstenjak je zanimalo i rade li europski i svjetski lideri dovoljno.

Kirilič kaže kako svjetski lideri i europski rade puno te su u stalnom kontaktu s ukrajinskim vlastima. Zaključuje kako Ukrajini treba još pomoći u naoružanju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene