Obavijesti Video Pretražite Navigacija
31.000 hektara

Vatrogasci objavili: Ovog ljeta vatra je u Hrvatskoj progutala područje veličine otoka Hvara

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik (Foto: Dnevnik.hr)
Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vatrena stihija (Foto: Dnevnik.hr) Vatrena stihija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Vatrogasac gasi požar (Foto: Dnevnik.hr) Vatrogasac gasi požar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Požar noću (Foto: Dnevnik.hr) Požar noću (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kanader gasi požar (Foto: Dnevnik.hr) Kanader gasi požar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Kanader u letu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
Hrvatska se ove godine dobro branila u požarnoj sezoni. Najveći je požar zabilježen u šibenskom zaleđu prije 3 tjedna. Sezona još nije gotova, ali u vatrogasnoj zajednici imaju i prve podatke.

O požarima u 2019. godini govorio je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, koji se javio uživo u Vijesti Nove TV.

Pročitajte i ovo Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare Kanader, ilustracija - 5 Cijelo priobalje pod videonadzorom Za borbu s požarima osigurano 22 milijuna eura: Do kraja lipnja spremno pet kanadera

"Ove godine opožareno je 31.000 hektara, od toga je 18.000 samo na području priobalja", kaže Tucaković i dodaje da je to kao površina otoka Hvara.

Zahvalio je svima koji sudjeluju u pripremi sezone te posebno lokalnim samoupravama koje su uključene u organizaciju.

"Zaposlili smo preko 1000 sezonskih vatrogasaca, preko 1000 ljudi je angažirano u postrojbama, a spremno je djelovati i preko 200 vojnika", kaže Tucaković.

"Cijeli sustav je dobro pripremljen i vrlo brzo reagira. Zaista možemo reći da u roku od sat i 53 minute su stavljeni svi požari pod kontrolu, za razliku od 2017. godine kad smo imali nivo od oko tri sata i 51 minutu", istaknuo je glavni vatrogasni zapovjednik i zaključio da Hrvatska može biti ponosna na svoje vatrogasce i sustav u odnosu na ostale mediteranske zemlje. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene