Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Referendum u školama

Sutra službeni rezultati referenduma učitelja, više od 80 posto članova Preporoda odbilo ponudu Vlade

Sindikat hrvatskih učitelja i onih zaposlenih u srednjim školama u petak u 11 će objaviti rezultate referenduma na kojem su se učitelji izjašnjavali o posljednjoj ponudi Vlade.

U školama se provodi referendum o ponudi Vlade. Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat zaposlenih u srednjim školama prebrojavaju glasove, a službene i konačne rezultate će objaviti u petak u 11 sati.

Pročitajte i ovo Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica" Slika nije dostupna Štrajka se i sutra Neslužbeni rezultati izjašnjavanja u školama: "Više od 90 posto učitelja i nastavnika dosad je odbilo ponudu Vlade"

Tu je i treći sindikat Preporod koji je, također, proveo referendum među svojim članovima u srednjim i osnovnim školama. Do četvrtka navečer taj je sindikat obradio više od 80 posto referendumskih listića i više od 80 posto njihovih članova reklo je 'ne' ponudi Vlade.

Mreža nastavnici organizirano preko Facebooka je prikupljala podatke iz škola i izradila tablicu, a podaci iz tablice pokazuju da učitelji odbijaju ponudu Vlade. Treba naglasiti da to nisu službeni podaci.

Niti premijer Andrej Plenković niti ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ne žele govoriti o daljnjim opcijama, možda i mogućoj sudskoj zabrani štrajka, dok ne stignu službeni rezultati referenduma među učiteljima. Ukoliko učitelji odbiju ponudu Vlade, mogli bi imati vrlo zanimljiv vikend.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene