Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk učitelja

Ministrica Blaženka Divjak o ostavci: "Ja nisam dezerter, na ovo sam upozoravala prije nekoliko mjeseci"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je štrajk učitelja, te odgovorila na pitanje misli li dati ostavku.

Divjak je najavila da će opcije nadoknade nastave zbog štrajka u osnovnim i srednjim školama biti poznate u petak, istaknuvši da načini nadoknade ovise i o tome hoće li učitelji i nastavnici prihvatiti Vladinu ponudu.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

"Danas smo pripremali planove i scenarije za situaciju da učenicima nedostaje 15 dana nastave, te za slučajeve ako ima i više dana", izjavila je Divjak novinarima uoči sjednice Vlade dodavši da danas ne želi iznositi detalje.

Kazala je da opcije nadoknade ovise i o tome hoće li učitelji i nastavnici prihvatiti ponudu Vlade za prekid štrajka te da će ih ministarstvo predstaviti sutra, kada budu službeno poznati rezultati izjašnjavanja učitelja i nastavnika o Vladinoj ponudi.

Učenici su zbog štrajka u osnovnim i srednjim školama propustili gotovo tri tjedna nastave, a ministrica je takvu situaciju ocijenila teškom i ozbiljnom.

Na pitanje hoće li Vlada ići s novom ponudom, odgovorila je kako je to pitanje za premijera.

Ne misli da je odgovorna za ovu situaciju, niti misli dati ostavku.

"Ja nisam dezerter, na ovo sam upozoravala prije nekoliko mjeseci, a sada pogotovo kad me napadaju ovi veliki reformatori i junaci".

Nije željela reći na koga točno misli.

"Ja sam rekla, svi veliki reformatori i junaci, a pogotovo je razočaravajuće da je vama bolja danas pozicija u politici i imate kao bolji pedigre u politici ako uđete s policijskim dosjeom ili ako uđete kao poslušnik, bez stava i bez znanja, nego ako uđete s iskrenom namjerom i planom kako promijeniti stvari u školstvu i obrazovanju", kazala je Divjak. (MT/Hina)

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene