Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zimsko računanje vremena

Noćas ipak opet pomičemo sat: Ima i jedna dobra vijest

U nedjelju počinje zimsko računanje vremena što znači da se kazaljke pomiču za jedan sat unatrag, s tri na dva ujutro. Također, od ponedjeljka, 1. studenog počinje zimski obračun potrošnje električne energije, vozači su obavezni imati upaljena svjetla na vozilima, a vlakovi će se zaustaviti na jedan sat da bi uskladili vozni red.

U noći na nedjelju u tri sata ujutro pomičemo sat za jedan sat unatrag - počinje zimsko računanje vremena. Stoga će od ponedjeljka, 1. studenog, biti obavezna vožnja s upaljenim svjetlim, a od 15. u mjesecu morat će se imati zimska oprema na vozilima. 

Zimska oprema obavezna je na prometnicama u zimskim uvetima - ako je kolnik prekriven snijegom ili poledicom.

Pomicanjem sata bit će zahvaćen i željeznički promet - vlakovi će na kolodvorima biti zaustavljeni da bi se uskladio vozni red.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sve po starom Pitali smo Europsku komisiju i Ministarstvo prometa kada se ukida sezonsko računanje vremena: "Institucija navedeni prijedlog više ne vidi kao jedan od prioriteta"

Pročitajte i ovo Sat (Foto: Getty Images) POMICANJE KAZALJKI Uskoro zimsko računanje vremena: Saznajte kada ćemo spavati sat duže

Također, počinje zimsko obračunavanje potrošnje električne energije, to jest prema višoj tarifi obračunavat će se od sedam sati do 21 sat, a prema nižoj od 21 sat do sedam sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene