Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Novigradu

Turisti u šoku nakon oluje u Istri, jedna žena doživjela živčani slom: "Došla je i rekla da joj je muž pao s broda u more"

U oluji stradao kamp u Novigradu - 7
U oluji stradao kamp u Novigradu - 7 Goran Sebelic / CROPIX
Aktualno Galerija U oluji stradao kamp u Novigradu - 7 U oluji stradao kamp u Novigradu - 7 Foto: Goran Sebelic / CROPIX U oluji stradao kamp u Novigradu - 8 U oluji stradao kamp u Novigradu - 8 Foto: Goran Sebelic / CROPIX U oluji stradao kamp u Novigradu - 6 U oluji stradao kamp u Novigradu - 6 Foto: Goran Sebelic / CROPIX U oluji stradao kamp u Novigradu - 5 U oluji stradao kamp u Novigradu - 5 Foto: Goran Sebelic / CROPIX +3 U oluji stradao kamp u Novigradu - 4 Galerija 1/8 >>
Nevrijeme koje je protutnjalo Istrom obrušilo se i na kamp Sirena u Novigradu. Turisti su zaštitu pokušali pronaći u svojim kamperima i kamp-kućicama, no brzo su shvatili ih oni ne mogu spasiti od stabala i granja koja su padala. Neki od njih su jedva izvukli živu glavu.

Istarski gradić Novigrad stradao je u oluji koja je prošla Hrvatskom u petak poslijepodne. Nevrijeme nije obišlo ni kamp Sirena. Turisti su se pokušali skloniti u kampere i kamp-kućice, no neki od njih jedva su izvukli živu glavu.

"Što da vam kažemo. Sretni smo što smo živi. Sekunda je bila u pitanju da izgubim život... Stablo nam je palo na kampicu, i to na mjesto gdje sam stajao pola minute prije", kazao je Halim Bečić iz Švedske. Dodaje da je izašao pokupiti rublje, a kako je izašao iz kampice, poklopilo ju je stablo, piše Jutarnji list.

"Moja supruga stajala je u drugom dijelu kampice i od straha me počela zvati. Mislila je da sam poginuo. Izašla je na prozor", navodi i kaže da mu je supruga nakon toga uzela tabletu za smirenje. Noć će provesti u hotelu, a onda se vraćaju u Švedsku jer je za njih ljetovanje gotovo.

Pročitajte i ovo Poplavljene škole, vrtići, muzeji - 5 Sve službe i dalje na nogama Nema što nije stradalo u Zagrebu: "Tu su bili bukvalno iza mene slapovi, sve je padalo po nama"

I na kampicu Karin iz Austrije je palo deblo. Kaže da zbrajaju štetu.

"Mislili smo otići kući u utorak, ali sad ćemo skratiti boravak. Ne znamo doduše hoće li nam kamper uopće biti u voznom stanju", navodi Karin koja je na ljetovanju sa suprugom i dvoje djece.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Hrvatskoj - 4 Centar 112 Snažno nevrijeme poharalo Hrvatsku: Doznajte što se sve dogodilo u pogođenim županijama, Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je podatke

"Situacija je zbilja opasna i pravo je čudo što nitko nije stradao na kopnu. Nažalost, u moru je nestao jedan jedriličar. Njegova supruga došla je brodom na kopno i rekla da joj je suprug pao s istog. Za njim se traga. Zbog te gospođe došla je i Hitna pomoć jer je zbog stresa doživjela živčani napad", kazao je županijski vatrogasci zapovjednik Dino Kozlevac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene