Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tonči Tadić: 'Jadran treba proglasiti posebno osjetljivom zonom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Tonči Tadić na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru pozvao je Vladu da potakne proglašenje Jadrana posebno osjetljivom zonom.

Uvidjevši brojne opasnosti koje prijete Jadranu posebice mogućom realizacijom projekta Družba Adria, Hrvatska treba učiniti sve da potakne projekt proglašenja Jadrana posebno osjetljivom zonom, kazao je Tadić.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Rekao je i da Jadran posebno osjetljivom zonom može proglasiti Međunarodna pomorska organizacija (IMO), te da je to već učinjeno u nizu slučajeva u svijetu.

U nastavku konferencije za novinare potpredsjednik HSP-a rekao da je početkom svibnja bio na sastanku Kluba zastupnika parlamenata mediteranskih zemalja. U zaključke s tog sastanka ugrađen je i poziv svim mediteranskim zemljama da Jadransko more proglase osjetljivim područjem, rekao je potpredsjednik HSP-a.

Kada je riječ o projektu Družba Adria, Tadić je rekao da je
posljednjih godina Vlada postupno napuštala taj projekt. No, ustvrdio je da hrvatski predsjednik Stjepan Mesić "i dalje nastupa kao ruski lobist i da iz nepoznatih razloga nastoji dovesti ruskog predsjednika Putina u Hrvatsku". "Nemamo ništa protiv dobrih odnosa s Rusijom, ali Hrvatska mora zaštiti svoje interese", rekao je Tadić.

HSP se, po njegovim riječima, nikad nije protivio transportu nafte
kopnom, ali se uvijek protivio i protivi se izvozu tuđe nafte
Jadranskim morem. To je jednako besmisleno kao da pustite tuđu kanalizaciju kroz svoje dvorište, rekao je Tadić i dodao da je projekt Družba Adria zamišljen kako bi se izvozila sibirska nafta preko Omišlja na Krku, a odatle Jadranskim morem na prekooceanska odredišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene