Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslodavac doveo zaštitare

Štrajk u sinjskom Autoprijevozu, dvoje štrajka glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sinjskoj tvrtki za prijevoz putnika Autoprijevoz Sinj d.o.o. je počeo najavljeni štrajk, no štrajkaši nisu uspjeli, kako su namjeravali, blokirati vožnju na linijama jer je poslodavac doveo zaštitare i djelatnike iz svoje druge tvrtke, pa se promet odvija neometano.

Dvadesetak djelatnika Autoprijevoza štrajka, a dvojica su se odlučila na štrajk glađu. Na konferenciji za novinare organizatora štrajka Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza i HUS-a rečeno je da će sindikati sa svojim aktivnostima nastaviti do ispunjenja sindikalnih zahtjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napad u Zagrebu Redari tukli mladiće ispred poznatog noćnog kluba. Majka na rubu suza: "Govorili su mi - nemoj ići s time u javnost, to je mafija. Ali morala sam" Ilustracija Nova pravila Velika promjena: Poslodavci će morati navesti iznose plaća u oglasima za posao

Sindikati su se na štrajk odlučili nakon što postupak mirenja nije uspio, jer je poslodavac od sindikata tražio da 21 radnik povuče tužbu zbog neregularne isplate plaća u postupku koji se vodi na Općinskom sudu u Sinju. S druge strane, poslodavac nije pristao na zahtjev radnika za povećanjem plaća.

Konferenciji za novinare su nazočili povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić i Branko Bilaver, dopredsjednik udruge. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene