Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vježba lučkih službi

Što bi se dogodilo u slučaju terorističkog napada na kruzere u Dubrovniku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dubrovačkoj luci jutros je bilo opsadno stanje. Na sreću nije prijetila prava opasnost.

Održana je vježba kojom se provjeravala spremnost žurnih lučkih službi u slučaju terorističkog napada na neki od brojnih kruzera koji svakodnevno uplovljavaju u Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Svjetske sigurnosne službe velike putničke brodove smatraju potencijalnom metom terorista pa su ovakve vježbe posljednjih godina postale praksa. Dubrovnik je ovaj put odgovorio izazovu.

>> Dubrovnik: Kruzerima samo danas stiglo gotovo 13.000 turista

'Svrha ovakvih vježbi je da se svaka prijetnja luci, brodu, osobama na brodu shvati ozbiljno. Da se sve službe koje su odgovorne za provođenje mjera mobiliziraju', rekao je Dario Barbarić, koordinator za sigurnost pri Lučkoj upravi Dubrovnik.

'Putnici su bili na kopnu i nadam se trošili novac u Dubrovniku. Uživaju doći u ovaj fantastičan grad. Terorističku prijetnju nisu osjetili, što je naravno dobro', rekao je David Box, kapetan putničkog broda 'Adonia'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene