Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udarni vikend

Dubrovnik: Kruzerima samo danas stiglo gotovo 13.000 turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovnik je danas kruzerima stiglo više od 13.000 gostiju. Početak je to udarnog vikenda za Grad.

Danas i sutra kruzeri dovode više od 25.000 gostiju. Ipak, dobrom organizacijom izbjegnuti su prometni čepovi i zastoji, koji su obilježili prošlu sezonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Restrikcije Mnogi gradovi više ne mogu izdržati: ''Ne možemo ih prisiliti da ih primaju, ali moraju znati da puno poslova ide ruku pod ruku s njima'' Slika nije dostupna Kiša nije smetala Dubrovnik: Prizori kao usred ljeta, samo u dugim rukavima

'Od 10 brodova koji su stigli, više od pet ne može biti operativno u istom trenutku i opterećivati Grad. Znači, jedan je već otišao, pet ih je u Gružu, dva upravo krstare ispred Grada i čekaju povoljan trenutak da uđu unutra, a posljepodne dolaze još dva', kazao je turistički analitičar Neven Jerković.

U srpnju je na jug Hrvatske samo kruzerima stiglo gotovo 158.000 gostiju. I da ti gosti ne potroše ni lipu, samim naknadama i pristrojbama zarađen je veliki novac.

Odmah po iskrcavanju tisuće gostiju uputile su prema Stradunu. Prva šetnja strance je ostavila bez daha. 'Čitao sam o Dubrovniku i nisam znao što mogu očekivati, ali je grad nadmašio sva očekivanja', kazao je jedan turist.

Uz desetak tisuća znatiželjnih turista na Stradunu prodavači suvenira i ugostitelji imali su pune ruke posla. 'Gostima se sviđaju sitinice. Malo veza, malo lavandice, malo lutkica... Svatko odabere nešto za sebe', kazala je prodavačica suvenira Kate Stojanović.

Tisuće gostiju znače dovoljno posla za svakoga. Ipak, gradska uprava odlučila je konačno riješiti pitanje taksista bez koncesije te je na stajališta postavila zaštitare.

'Uveli smo sada i zaštitare koji će s pravom, sukladno odluci Grada, udaljavati sve one koji nemaju dozvolu za rad. A njih nažalost, ima jako puno', kazao je gradski pročelnik za poduzetništvo i turizam Milan Perić.

Na sreću, zaštitari nisu imali težak posao. Današnji dan prošao je bez incidenata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene