Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vožnja smrti

Srpski rulet: Voze u suprotnom smjeru, a pobjednik je onaj koji preživi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne zaustavljaju se na crveno na semaforu, voze u suprotnom smjeru, drugim automobilima oduzimaju prednost.

Pravila su da je dopušteno sve što je inače zabranjeno. Jer, što je opasniji ulog- to je veća visina oklade.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 5 izgubili dokumentaciju Na mirovinu je čekao 14 godina, a onda se uključilo Provjereno: "Mislio sam da će ići brže, ali ovako..." Provjereno: Iskaznica za osobe s invaliditetom - 3 Donosi Provjereno Na adresu stigla iskaznica za dijete koja je šokirala roditelje: "Mene je toliko zgrozilo. S kojim pravom?"

Unatoč činjenici što je pred godinu dana sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći koju je namjerno izazvao teško stradao, danas on i dalje vozi srpski rulet. „Bitno je samo biti prvi. Ovdje pravila ne vrijede, vozi se bez stajanja.To je sve da bi vozač koji to radi se pokzao drugome, djevojkama i ostalim šta on sve može da izvede“ rekao je ekipi Provjerenog.

U Komitetu za saobraćaj, svojevrsnom autoklubu, kažu kako je ova „igra" sve češća u gradovima diljem Srbije, međutim najveći problem je dokazivanje da je riječ o ruletu.
Osim Beograda srpski rulet se održava i u Novom Sadu. Prošlog tjedna mladić se je utrkivao s kolegom, ušao u suprotnu i poginuo u frontalnom sudaru kojeg je namjerno izazvao. Ekipi Provjerenog sudionici ruleta rekli su kako strah postoji, no želja za dokazivanjem je ipak jača.

Iz MUP-a Republike Srbije dobili smo odgovor kako srpski rulet ne postoji te kako nam ne mogu osigurati sugovornika. Najveći problem kod dokazivanja jest nepostojanje svjedoka, budući da najčešće jedini svjedoci su upravo sami sudionici ruleta.Samo u ovoj godini procjenjuje se da je pet života izgubljeno u prometu radi srpskog ruleta. Iako nadležne institucije službeno poriču postojanje srpskog ruleta, internet je prepun takvih snimki, pa tako čak i postoje facebook grupe gdje se sudionici javno dogovaraju gdje će se i kada održati iduća utrka.

Više pogledajte u prilogu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene