Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatska mora tražiti odštetu od Srbije'

Srb: Žrtva je zaboravljena, krvnici se šeću i dijele im se medalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Tenji nadomak Osijeka, kod spomenika stradalnicima Domovinskog rata, predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb rekao je danas na konferenciji za novinare kako je nedopustivo da su 'žrtve zaboravljene, a krvnici se slobodno šeću i dijele im se medalje'.

'Samo u Tenji tijekom Domovinskog rata ubijeno je 28 civila, znaju se svjedoci koji su dali svoj iskaz, zna se i o kojim se osobama radi, a hrvatska politika, policija i pravosuđe do sada su zanemarili odgovornost i inzistiranje da se počinitelji kazne', rekao je Srb, dodajući kako 'možda neke osobe u ovom trenutku nisu dostupne hrvatskome pravosuđu, ali u svakom slučaju one se moraju procesuirati i kazniti, i Hrvatska to ne smije propustiti'.

Nedopustivim je ocijenio 'najavljenu dodjelu medalja u Srbiji osobama koje su sudjelovale u ratu u Hrvatskoj i BiH', dodajući kako je to 'dovoljan dokaz da Hrvatska konačno traži od Srbije ratnu odštetu jer je i dodjeljivanje medalja još jedan dokaz da je Srbija sudjelovala u agresorskom ratu protiv Hrvatske'.

Srbija treba pokazati da doista želi kazniti one koji su počinili zločin, a ne im dodjeljivati medalju za hrabrost, rekao je Srb.

Istaknuo je kako je Hrvatska dosad propustila tražiti odštetu od Srbije te da se to mora ispraviti, a kažnjavanje onih koji su počinili zločine u Hrvatskoj, dodao je, 'moralo je biti dio nedavnih političkih razgovora Hrvatske i Srbije'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do završetka izbora HSP želi obustavu pregovora s EU Slika nije dostupna Reakcije na incident Srb: Zastava SFRJ u Sotinu zaraza je velikosrpske politike

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene