Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na incident

Srb: Zastava SFRJ u Sotinu zaraza je velikosrpske politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSP-a Daniel Srb osudio je na današnjoj konferenciji na novinare u Vukovaru prekjučerašnji izgred kad je 19-godišnjak na obiteljskoj kući u vukovarskom prigradskom naselju Sotinu istaknuo zastavu bivše SFRJ.

'To je nastavak neprihvatljivih okolnosti, posebice u Vukovaru i njegovoj okolici, gdje su ratne rane još svježe te dokaz da je cijeli ovaj prostor inficiran velikosrpskom politikom', rekao je Srb i podsjetio na ispisivanje četničkih grafita u Vukovaru te paljenje hrvatske zastave. Srb je ocijenio da jačanje velikosprstva govori o slabosti međunarodne hrvatske politike, jačanju položaja Srbije u svijetu i njezina predsjednika Borisa Tadića.

Smatra da je tomu pridonijela i hrvatska politika organiziranjem posjeta predsjednika Tadića Vukovaru i sudjelovanjem na nedavnu sastanku u Karađorđevu. Ocijenio je da jačanju velikosprske politike pridonosi i loša lokalna politika u Vukovaru. Srb se osvrnuo i na obljetnicu stradanja 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu, ocijenivši nedopustivim da zločinci do danas, 20 godina nakon počinjenja zločina, nisu otkriveni i kažnjeni.

'SAD je danas objavio da je likvidirao Osamu bin Ladena, i to govori o dosljednosti snažne države koja ne odustaje od traženja odgovornosti za svoje neprijatelje', rekao je Srb. Dodao je da hrvatska politika s jedne strane dopušta da Srbija provodi istrage u Hrvatskoj, nedavno i istragu vukovarske junakinje Vesne Bosanac, a s druge strane zločin u Borovu nije razriješen, a zločinci otkriveni i kažnjeni. (Hina)

Pročitajte i ovo Bruna Esih ušla je u Hrvatsku stranku prava "Bog i Hrvati" Zvijezda hrvatske desnice vraća se u politiku: Bruna Esih učlanila se u poznatu stranku i najavila borbu Spomen obilježje u Dalju U Dalju Divljak strgnuo hrvatsku zastavu sa spomenika braniteljima, gazio je i pjevao uvredljive pjesme: Nije dugo trajalo

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene