Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turizam u metropoli

Kad parkiralište postane prenoćište za kampere: "To je neka vrsta sive zone"

Aktualno Galerija Kamper - 4 Kamper - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Kamper - 3 Kamper - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Kamper - 2 Kamper - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Kamper - 1 Galerija 1/4 >>
U Zagrebu se može vidjeti sve više turista koji su ljeto odlučili provesti putujući kamperom. Gdje nastaje problem otkriva reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

Kroz Zagreb uglavnom prođu i kratko se zaustave - ali ne na za to predviđeno mjesto u kampu, već na parkingu trgovačkih centara, Jarunu i jednom od omiljenih - parkiralištu kod Paromlina. Noć se ne plaća, a dnevnu kartu umjesto 40-ak eura plate tek euro i pol!

"Ostajemo samo nekoliko sati i onda nastavljamo prema Sloveniji", kaže Kristof iz Austrije ponavljajući ono što tvrdi većina.

Vlasnik jedinog kampa u Zagrebu Krešimir Dubrović kaže da je tako svake godine i ne razumije zašto.

"Često puta se pitam čemu sam morao udovoljiti svim mogućim propisima. Čemu moram udovoljiti svim dadžbinama i nametima nametnutim od države kad je isto tako moguće kampirati u Paromlinskoj i noćiti u Paromlinskoj na parkingu koji ne zadovoljava i nema nikakve uvjete niti kao kamp parkiralište, a niti kao kamp", pita se.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ne žele ih! Objavili rat turistima i na plaže postavili lažna upozorenja

Pročitajte i ovo Sigurna zemlja U vrhu europske sigurnosti Britansko ministarstvo upozorilo svoje građane u Hrvatskoj: "Fotografirajte taksi u kojem se vozite i javite bližnjima!"

"Mislim da je to neka vrsta sive zone. Možda kada krenemo kući u Belgiju i moramo voziti dva dana, možda ostanemo jednu noć na parkingu blizu autoceste jer je brže. Spavamo nekoliko sati i krenemo kući", pojašnjava Dirk iz Belgije.

Siguran je da su takva stajanja uglavnom kratkoročna. "U kampu je sigurnije, sanitarni uvjeti su bolji. Ugodnije je i kao na ovom mjestu, tiho je, opušteno."

U ostatku Europe postoje određena mjesta za kraća stajanja koja su jeftinija od kampa. U Hrvatskoj tako nešto ne postoji pa su kamperi osuđeni na onu "snađi se kako znaš". Za lokacije poput ove - jedni drugima javljaju putem aplikacije.

Komunalci ih otjerati ne mogu jer su parkiranje uredno platili - a Dnevnik Nove TV iz Grada još uvijek nije dobio odgovor smatra li se dnevno gradsko parkiralište ujedno i prenoćištem za kampere.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene