Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koliko para, toliko muzike...

FOTO Ovako izgledaju jedne od najskupljih srednjih škola na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je lista najskupljih privatnih škola u SAD -u čije školarine premašuju i 40.000 dolara, odnosno oko 230.00 kuna.

Ove godine više od tridesetak privatnih škola u SAD-u imaju školarinu veću od 40.000 dolara, što je oko 230.000 kuna, dok je školarina za jednu od njih 45.000 dolara.

No, s velikim troškovima dolaze i pogodnosti poput iPada, izvrsno opremljenih sportskih objekata i prostorija za učenje te niz različith klubova za sve interese. Buisness Insider je izračunao najskuplje školarine i obvezne naknade, a u popis nisu uključene samo škole za one s posebnim potrebama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi Ilustracija, učenici Objavilo ministarstvo Poznato kada počinju upisi u srednje škole: Ovo su važni rokovi, ima i promjena u gimnazijama

Rezultati su pokazali da je najskuplja privatna srednja škola The Lawrenceville school. Školarina je vrtoglavih 44.885 dolara. Na drugom mjestu se našla Birch Eathern lenox School koja se nalazi u New Yorku, a školarina je čak 43.497 dolara. Odmah iza nje se našla škola koja se također nalazi u New Yorku – Rivedale Country School čija školarina iznosi 43.000 dolara. No, riječ je o školi koja se nalazi u sklopu najvećeg kampusa na području New Yorka.

>> Zagrebačko sveučilište na začelju liste, beogradsko napredovalo

Nešto manju školarinu ima Salisbury School koja se s visinom školarine od 42.550 dolara našla na četvrtom mjestu. Škola se nalazi u Salisburyju, a učenici dva puta tjedno večaraju s nastavnicima. Peto mjesto je zauzela škola The Hotchkiss School koja se nalazi u Lakevilllu i za koju roditelji morju platiti 412.445 dolara. No, ta škola svojim učenicima nude mogućnost različitih programa u Francuskoj, Italiji, Kini, Španjolskoj i Južnoj Africi.

Najjeftinija među najskupljima je The Branson school koja se nalazi u Kaliforniji. Za školarinu od 37.960 dolara svojim učenicima daju iPad na korištenje u školi i izvan nje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene