Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao pakleni plan

Šibenik: U garaži montirao zapaljivu napravu i bacio je na susjednu parcelu, pa izazvao požar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je u srijedu buknuo u šibenskom kvartu Njivice izazvao je 69-godišnjak, koji je zapaljivu spravu montirao u svojoj garaži i potom je bacio preko ceste na susjednu parcelu, izvijestila je šibenska policija, koja ga je predala pritvorskom nadzorniku.

Kako je navela policija, on je napravio cijeli plan kako potpaliti požar čime je doveo u opasnost živote i imovinu ljudi. Osumnjičeni je tako u srijedu iza 15:30 sati u Ulici Put Vida upaljačem zapalio zapaljivu napravu koju je montirao u garaži i bacio je na susjednu parcelu zaraslu travom. S obzirom da je taj dan puhala jaka bura, požar se brzo rasplamsao.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Odmah po zaprimljenoj dojavi u 15:47 sati, na mjesto događaja su odmah izašli vatrogasci, a potom je poslan i kanader. Požar je ugašen u 18 sati, a izgorjelo je oko 1000 kvadratnih metara.

Policija 69-godišnjaka sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a on je nakon kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Zbog izazivanja požara mogao bi dobit od šest mjeseci do pet godina zatvora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene