Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požari lokalizirani

Kod Šibenika i Vodica buknula tri požara, gasio ih i kanader

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalizirana su sva su tri požara kod Šibenika i Vodica, a u gašenju je sudjelovao i kanader.

Vatrogasni zapovjednik Darko Dukić potvrdio je da su poslije 17 sati lokalizirana sva tri požara koja su u srijedu buknula na području Šibenika i Vodica.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

U sudjelovanju gašenja sudjelovao je i protupožarni avion Canadair CL-415 iz sastava PP NOS OSRH-a.

Tako je na gašenja požara koji je obuhvatio nisko raslinje na području Dubrave industrijske zone Podi u Šibeniku oko 15 sati upućen jedan Canadair CL-415, koji je ubrzo preusmjeren na novu lokaciju gašenja požara u šire područje Vodica (Velika Grabovica), nakon čega je upućen na gašenje trećeg požara, koji je izbio kod Šibenskog mosta.

Prvi požar buknuo je u 14 sati između Dubrave i Industrijske zone Podi, gorjelo je nisko raslinje, a gasila su ga 23 vatrogasca Javne vatrogasne potrojbe Šibenik i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Šibenika, Brodarice, Grebaštice i Zablaća, s 8 vozila i uz pomoć kanadera iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

U 15:17 županijski centar 112 dobio je dojavu o požaru na benkovačkoj cesti prema Vodicama kod Velike Grabovice, a gasili su ga vatrogasci iz DVD-ova Vodice, Zaton i Tisno, uz pomoć kanadera, koji je zatim preusmjeren na požar u blizini Šibenskog mosta, koji je planuo oko 15:45, izvijestili su iz MORH-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene