Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje Titove unuke

Saša Broz: Tito nije rekao gdje želi biti pokopan, a Jovanku nisam ni vidjela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unuka Josipa Broza Tita napisala je kako je njezin djed bio građanin svijeta, a prije svega Hrvat, te da Jovanka zadnjih 11 godina njegovog života nije bila prisutna niti na jednom obiteljskom okupljanju.

Aleksandra Saša Broz napisala je i kako njezin djed nikome i nigdje nije rekao gdje želi biti pokopan, ali da se nju pita bio bi sahranjen u Zagrebu. Vlada Republike Srbije donijela je odluku kako će Jovanka biti sahranjena u Kući cvijeća, u prostoriji pored Tita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pet komada Iz Kuće cvijeća nestala Jovankina odlikovanja Slika nije dostupna Vlada Srbije odlučila Jovanka Broz bit će pokopana u Kući cvijeća

>>Preminula Jovanka Broz, nekadašnja prva dama Jugoslavije

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dragi mediji , ako ste već desetljećima u stanju kopati po nečijem životu i ako se ponašate kao da znate sve i ako ste u stanju konstruirati i objavljivati " life story" prema političkim i kakovjetarpuše prilikama... Onda ste nekim čudom propustili informirati naciju da moj djed nikada nigdje i nikome nije rekao gdje želi biti pokopan. Da se mene pita odavno bi bio blizu mene u Zagrebu koji je tako volio. Bio je građanin svijeta ali u prvom redu Hrvat! Također vam je promaklo da zadnjih 11 godina života mog djeda ( kažu i mnogo duže ali ja pamtim toliko) Jovanka nije bila prisutna niti na jednom - doista niti na jednom obiteljskom okupljanju. Djed ju nikad nije spominjao. Vidjela sam ju tek jednom na sprovodu djeda, na kojem je bila isključivo jer su to tražili moj otac i moj stric. Kako je završila priča između djeda i nje zapravo me ne zanima. Niti bi sve vas to trebalo zanimati.To je njihova stvar. Da su svi ti medijski " polipi" upućeni, kako misle da jesu, ne bi mahnito divljali po mojim telefonima i tražili izjavu. Zapravo evo izjave" Dvoje ljudi su jednom imali nešto i to nešto je jednom prestalo. Kraj priče". Ja ću ipak oprostite, svečarski, moja Sara danas ima 19- rođendan. Hvala svima koji razumiju!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene