Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rješenje za ZERP traži se u europskom okviru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O Zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu (ZERP) "vodimo dijalog na središnjoj razini između vlada" ali i s "Europskom komisijom jer se rješenja moraju naći u europskom okviru", izjavio je veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji Tomislav Vidošević koji je istaknuo i da je "siguran" da će se naći rješenje za to pitanje.

Hrvatski veleposlanik o toj je temi govorio u četvrtak u Trstu na susretu s predsjednikom regije Furlanije Julijske krajine Riccardom Illyjem koji mu je izrazio zabrinutost hrvatskom inicijativom, kako prenosi talijanska novinska agencija ANSA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljubljana: Rješenje problema sa ZERP-om treba predložiti Hrvatska Slika nije dostupna 'EU će pomoći Hrvatskoj da riješi otvorene pitanja sa Slovenijom'

Vidošević je Illyju rekao da razumije zabrinutost za ribare i objasnio da je "cilj Hrvatske zaštititi Jadran". Vidošević je posebice istaknuo da se vodi "dijalog na središnjoj razini između vlada", navodi ANSA. Dijalog je stalan i siguran sam da ćemo naći rješenje. Vrlo je važno da se o toj temi razgovara zajedno sa Slovenijom i Italijom, ali i s Europskom komisijom jer rješenja moraju biti u budućem europskom okviru", rekao je Vidošević.

"Razumijem ciljeve Hrvatske, koja na ovaj način namjerava izbjeći osiromašenje mora i pomoći zaštitu Jadrana, no želim da se o realizaciji tog i drugih sličnih projekata odluči u punom suglasju zemalja koje izlaze na to more", rekao je Riccardo Illy veleposlaniku, izvješćuje talijanska agencija ANSA.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene