Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija u tijeku

Poznat uzrok istjecanje nafte kod Zagreba: Za sve je kriva rupica

Izbijanje nafte - 5
Izbijanje nafte - 5 Foto: Zeljko Hladika/Pixsell
Propuštanje naftovoda kod Zagreba u petak prouzročila je mala rupica na cijevi koja je nastala zbog korozije, cijev je sanirana, a sanacija zagađenja još je u tijeku, izvijestila je zagrebačka policija u nedjelju.

Očevidom u Dugom Selu, Ježevo, Sisečka ulica, utvrđeno je kako je istjecanje nafte i vode prouzročila rupica promjera 0,2 centimetra na čeličnoj naftovodnoj cijevi koja vodi prema sabirnoj stanici, na dubini od oko 1,40 metara, a koja je nastala djelovanjem korozije, navodi se u priopćenju.

Ovlaštene osobe sanirale su cijev te je u tijeku sanacija zagađenja tla.

Policija je u subotu izvijestila kako u propuštanju naftovoda nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je zasad neutvrđena.

Pročitajte i ovo Curenje nafte u Ježevu - 1 Naftovod Ježevo "Bio je pun potok te nafte, izviralo je kao gejzir": Ekipa Dnevnika Nove TV na mjestu gdje je istjecalo crno zlato

Ina je prethodno izvijestila kako se izlilo oko četiri prostorna metra (m3) nafte u okolici bušotine, a na terenu su bile i inspekcije Državnog inspektorata - rudarska, inspekcija zaštite okoliša i vodopravna inspekcija.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene