Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bit će manje nesreća

Prometni stručnjak objašnjava kako se kretati u novom dvostrukom kružnom toku u Zagrebu: "Tu su se spajale dvije ceste, bilo je puno nesreća"

Aktualno Galerija Goran Husinec - 1 Goran Husinec - 1 Foto: DNEVNIK.hr Goran Husinec - 2 Goran Husinec - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dvostruki rotor u Zagrebu - 2 Dvostruki rotor u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dvostruki rotor u Zagrebu - 1 Dvostruki rotor u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivana Kopčić, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/5 >>
Dvostruki kružni tok izazvao je veliko zanimanje ne samo vozača, već i šire javnosti. S više informacija s nove prometnice javila se uživo reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Imaju li vozači, pješaci, biciklisti i ostali razloga za negodovanje? O tome je reporteka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić razgovarala s prometnim stručnjakom Goranom Husincem.

Reporterku je zanimalo kako se kretati ovakvim rotorom i je li kretanje zaista tako komplicirano za sudionike u prometu.

"Dobili smo jako lijepo raskrižje, jednostavno se kretati, samo pratimo prometne znakove", odgovorio je prometni stručnjak te dodao kako automobili u rotoru imaju pravo prolaza prvi, zatim ulaze u drugi te izlaze iz njega. "Vrlo je jednostavno", kazao je on.

Dvostruki rotor ili osmica, nije baš često prometno rješenje u Hrvatskoj, ali druge zemlje već imaju iskustva, što pokazuje praksa, pitala je Kopčić.

Pročitajte i ovo Ivan Kušeta, lučka kapetanija Split - 1 Nesreće na moru Nevrijeme u zadnja 24 sata odnijelo tri života, niz intervencija na moru: "Poslijepodne smo spašavali čovjeka kod Hvara, bio je iscrpljen"

"Općenito praksa pokazuje da su rotori izvanredno rješenje. Prvo nema struje, nema semafora, nema se što pokvariti, tu su i male brzine od 15-ak km/h pa ako se i nešto dogodi, manja je šteta, ne može se dogoditi velika šteta opasna po ljude", rekao je Husinec koji smatra da će sada na ovom mjestu biti puno manje nezgoda kojih je ranije bilo puno.

"Tu su se spajale dvije ceste, ljudi su se tu bunili, nisu znali tko ima prednost, bilo je puno nesreća", rekao je.

Pročitajte i ovo Nevrijeme diljem zemlje Nestabilna atmosfera Nevrijeme poharalo Hrvatsku, u jednoj županiji gotovo 100 intervencija: "Lijepo je što je zahladilo, ali..."

Na pitanje hoće li se građani priviknuti na novu regulaciju prometa, stručnjak odgovara: "Uvijek ima zlih ljudi, ima hejtera, koji nisu za napredak, kojima ništa nije dobro. Ovo je dobro rješenje".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno VIDEO Novljani o spašavanju turista koji su usred nevremena na luftiću otišli do otoka: "Vidjelo se na njima da su bili u jako velikom strahu, tresli su se" Spašavanje Mađara - 4 Spašavanje Mađara - 4 Foto: DNEVNIK.hr Spašavanje Mađara - 2 Spašavanje Mađara - 2 Foto: DNEVNIK.hr Spašavanje Mađara - 3 Spašavanje Mađara - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Spašavanje Mađara - 1 Hrvatska VIDEO Novljani o spašavanju turista koji su usred nevremena na luftiću otišli do otoka: "Vidjelo se na njima da su bili u jako velikom strahu, tresli su se" 1/4 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene