Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužna obljetnica

"Nemojte kuhati čorbu tamo gdje još nema ni divljači": Vukovar se priprema za obilježavanje Dana sjećanja. Opet se potencira priča o dvije kolone

Aktualno Galerija Zoran Milanović, predsjednik RH Zoran Milanović, predsjednik RH Foto: DNEVNIK.hr Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara Foto: DNEVNIK.hr Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata - 1 Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata - 2 Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata - 3 Galerija 1/5 >>
Bliži se obljetnica dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Povodom dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara pune ruke posla imaju Vukovarci. Sređuje se memorijalno groblje, mnoge obitelji obilaze počivališta svojih najmilijih. A kako bi se žrtvi poklonili dostojanstveno, iz grada pozivaju sve građane, ali političke strane da odaju počast herojima.

Pročitajte i ovo Hrvatski ratni brod - 4 Velika investicija Hrvatska planira ozbiljno pojačanje za vojsku: "Skloni smo tome da ga mi gradimo" Milorad Pupovac Pregovori i razgovori Pupovac: "O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS"

 

"Jedna jedina stranka koja se redovno ne odaziva je SDSS. Poglavito iz aspekta njihove odgovornosti jer su ključan čimbenik Vlade RH. A jednako tako jedan dio građana grada Vukovara srpske nacionalnosti koji izbjegava Kolonu sjećanja i pravi se da se 1991. u Vukovaru nije dogodila. Odnosno da nas grad nije sravnit sa zemljom i bio meta brutalne agresije", rekao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

A obilježavanje Dana pada Vukovara komentirao je i predsjednik Zoran Milanović. Danas je u Požegi sudjelovao na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Vojarni 123. brigade HV-a. Tamo je rekao kako će 18. studenog, umjesto u Vukovar, otići u Škabrnju. U Vukovar će otići dan ranije i sudjelovati na otkrivanju spomenika Kati Šoljić. Na pitanje hoće li u Vukovaru biti svi u istoj koloni, Milanović je odgovorio da su uvijek svi u jednoj koloni,

"Nemojte kuhati čorbu tamo gdje još nema ni divljači, nema ni mesa, to sam čuo neki dan na televiziji u vehemetnom nastupu jedne novinarke hoće li biti dvije kolone. Hoće li biti ono šakačkog obračuna, zašto bi bilo, mislim... Kao da netko pita hoće li biti pucnjave u Vukovaru, pa nema nikakvih naznaka da će biti, netko očito želi konflikt. Ovoga puta izgleda to nismo ni Plenković ni ja", rekao je.

A tužnu obljetnicu pada grada Heroja komentirao je i predsjednik Vlade, Andrej Plenković, jer su iz Vukovara prozvali vladajuće.

Josić ih kritizira kako dođu samo po službenoj dužnosti, sa službenim vozilima te kako 90 posto dužnosnika nikada ne bi došlo u kolonu sjećanja, niti posjetilo Vukovar. Ističe, da dođu odraditi dan, pokupiti dnevnicu, najesti se i napiti. Evo što o tome misli Predsjednik Vlade.

"Podsjetio bi i njega i sve ostale da je organizator obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu vukovara i škabrnje u smislu vodstva i zakonskih odredbi Vlada. Vlada RH. Podsjetio bih ga da je praktički sve ove godine koje su iza nas, prakticki sve troskove snosila Vlada", rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene