Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Javnost u šoku - kako su mogli dobiti samo devet godina zatvora? "Državno odvjetništvo izmijenilo je prvotnu kvalifikaciju"

Četvero Varaždinaca zajedno je nepravomoćno osuđeno na Županijskom sudu u Varaždinu na nešto više od devet godina zatvora za nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju, a vezano uz incident povezan sa smrću profesora Gospodarske škole, 35-godišnjeg Nine Čengića u svibnju prošle godine.

Javnost je ostala zapanjena niskim kaznama, očekivalo se da budu teže, a glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu objasnio je razloge takve presude. 

"Državno odvjetništvo izmijenilo je prvotnu kvalifikaciju iz kaznenog djela teškog ubojstva u kazneno djelo teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom. Sud čak ni tu kvalifikaciju u ovoj nepravomoćnoj presudi nije prihvatio jer nije dokazano da je smrt nastupila zbog napada'', rekao je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zatvorske kazne Presuda četvorki iz Varaždina: Profesora prebili nasmrt jer ih je prijavio za kršenje mjera

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podignuta optužnica Dvojica tinejdžera i mladić napali taksistu pa ga opljačkali: Prijeti im višegodišnja kazna zatvora

''Tijekom noći bila su tri pada profesora koji je u konačnici preminuo i ni za jedan od tih padova, kao ni za jedan od nasrtaja nije utvrđeno neprijeporno tijekom dokaznog postupka da su zaista oni doveli do smrtnog ishoda, odnosno nije moguće isključiti da i nešto ranije, poput možda intoksikacije, nije kumovalo tome da je cijela stvar u konačnici imala smrtni ishod'', kazao je Krešić dodavši da presuda još nije pravomoćna pa na nju treba očekivati žalbu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene