Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio HND

Preminuo urednik i novinar Gojko Marinković: "Nije se štedio do kraja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preminuo je Gojko Marinković, novinar i urednik, koji je bio jedan od simbola nekada najutjecajnijeg i najtiražnijeg političkog tjednika na ovim prostorima, zagrebačkog Danasa, javlja HND.

''Davao se bespoštedno novinama, novinarstvu i kolegama bez obzira na posljedice. Nije se štedio do kraja i ustrajno je zagovarao svoje stavove s kojima ste se mogli ili niste morali slagati, ali ti stavovi uvijek su bili na tragu dobrobiti bilo struke ili općenito društva'', piše u objavi o smrti kolege Hrvatsko novinarsko društvo

Pročitajte i ovo Milan Kundera imao 94 godine Umro češki književni velikan Milan Kundera Ilustracija nije mu bilo spasa Muškarac umro nakon što je pojeo omiljenu sirovu deliciju: Zarazio se bakterijom koja jede meso

Gojko Marinković godinama je bio aktivan u HND-u. Rodio se u lipnju 1949. godine u Ninu, gdje je završio i srednju školu. Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu. Novinarstvo mu je suđeno od malih nogu, jer potječe iz novinarske obitelji, budući da mu se otac Nikica bavio novinarstvom, a kasnije i brat Jadran. U novinarskim vodama je od 1971., a počeo je kao suradnik u zagrebačkom uredništvu Borbe, gdje je radio od 1971. do 1979., kada je prešao u Vjesnik. Bio je član unutarnjopolitičke rubrike te je pisao u prilogu Sedam dana.

Godine 1982., za vrijeme pokretanja političkog i kulturnog tjednika Danas bio je jedan od osnivača. To je desetogodišnje razdoblje bilo najplodnije vrijeme njegova uredničkog i novinarskog staža. Godine 1989. dobio je godišnju nagradu Hrvatskog novinarskog društva.

''Hvala mu na svemu što je dao za novinarsku profesiju. Ovim putem u ime HND-a izražavam sućut obitelji i prijateljima'', naveo je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene