Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udario djevojčicu pa pobjegao

Sramotna statistika: Ove godine s mjesta nesreće pobjeglo je više od dvije stotine vozača

BIjeg s mjesta nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 4
BIjeg s mjesta nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija BIjeg s mjesta nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 4 BIjeg s mjesta nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr BIjeg s mjesta nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 5 BIjeg s mjesta nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr BIjeg s mjesta nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 3 BIjeg s mjesta nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr BIjeg s mjesta nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 2 BIjeg s mjesta nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 BIjeg s mjesta nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
Policija traga za vozačem koji je na pješačkom prijelazu u zagrebačkoj Baštijanovoj ulici ozlijedio 14-godišnju djevojčicu, a potom pobjegao s mjesta nesreće. Takvih je vozača, nažalost, sve više. Samo ove godine čak 202 vozača pobjegla su s mjesta nesreće.

Djevojčica koju je nesavjesni vozač teško ozlijedio izvan je životne opasnosti.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Hrastovcu Tragedija u Hrastovcu Mladi vatrogasac poginuo u prometnoj nesreći, kolege se oprostile od njega dirljivim riječima: "Otišao je prerano" Policija, ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u rano jutro: Sletio automobilom s ceste i poginuo

"Ona je zadobila prijelom jedne od kostiju potkoljenice u razini koljena i isto tako jednu ranu na glavi koja je odmah zbrinuta", komentirao je stanje djevojčice prof.dr.sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb. 

Napuštanje prometne nesreće vozača koji je nanio teške tjelesne ozljede drugome i nepružanje pomoći kazneno je djelo za koje je predviđena kazna do tri godine zatvora kao i novčana kazna.

"Kad se gleda prometna nesreća sa smrtno stradalim ili ozlijeđenim osobama, novčana kazna predviđena je od 3 do 7 tisuća kuna, a ako napusti prometnu nesreću u kojoj je samo materijalna šteta onda se novčana kazna kreće od 2 do 5 tisuća kuna", komentirao je pomoćnik Odjela sigurnosti prometa PUPG Rijeka. 

U Udruzi sigurnosti u prometu smatraju da bi kazne trebale biti puno strože, pogotovo za one koji pobjegnu s mjesta nesreće u kojoj su sudjelovali.

"Mislim da treba za takve najteže počinitelje teških čak i kaznenih djela u prometu povećati kazne", komentirao je cijeli slučaj Georg Davor Lisicin iz Udruge sigurnost u prometu. 

Stručnjaci kažu bijeg s mjesta nesreće nije moralan čin - ali je objašnjiv

"Ono što se u našem organizmu desi jesu različite fiziološke reakcije koje na drugačije načine reagiraju različiti ljudi - jedna od reakcija je ona da osobe ne razmišljaju o posljedicama, ne razmišljaju o moralnom bazičnom činu da pomognu osobi nego se idu što prije maknuti iz situacije", navodi psihologinja Ani Cvjetović. 

A minute su često presudne za spašavanje života stradalih u prometu.

"Mislim da je najbolje da slušaju savjet naših dispečera, oni će ih uputiti točno što da rade kad naiđu na takvu da li prometnu nesreću ili bilo nekog drugog unesrećenog pacijenta", rekla je dr. Biserka Grbčić Mikulčić, specijalistica hitne medicinske pomoći. 

Ove godine u Hrvatskoj 202 vozača napustila su mjesto nesreće sa stradalim osobama bez čekanja policije i pružanja pomoći ozlijeđenima. Gotovo svi ipak su pronađeni i privedeni pred lice pravde.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene