Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uključio se meteoalarm

Promjena vremena: Opasnost od pijavica, visokih temperatura, a onda...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog iznadprosječno visokih temperatura, oglasio se meteoalarm, žutom bojom što znači da je vrijeme potencijalno opasno te da, iako vremenske prilike nisu nužno neobičajene, treba biti na oprezu

Prema prognozi Državnog hidrometeorolškog zavoda, nedjelja će proteći u toplom ozračju. Kroz dan će nas pratiti temperature koje će sezati i do 34 stupnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zahlađenje Stiže velika promjena vremena! Upaljeni meteoalarmi - past će obilna kiša, moguć je i snijeg Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..."

Sunčana, vruća i sparna - tako bi se mogla opisati ova nedjelja, no potkraj dana sa zapada nam dolazi naoblaka, a na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti mala je mogućnost za rijetke, ali izraženije lokalne pljuskove i grmljavinu.

Meteoalarm izdao narančasto upozorenje: Moguće olujno nevrijeme!

Vjetar većinom slab, na južnom dijelu Jadrana umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a poslijepodne u najsjevernim krajevima umjeren jugozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 29 i 34°C.

Oglasio se meteoalarm

Za cijelu se državu meteoalarm obojao u žuto upozorenje. Zbog iznadprosječno visokih temperatura, Hrvatska je tako obojana u žuto što znači da je vrijeme potencijalno opasno te da, iako vremenske prilike nisu nužno neobičajene, treba biti na oprezu ako se namjerava prakticirati aktivnosti izložene meteorološkim pojavama.

Za ponedjeljak također vrijedi žuto upozorenje ponajprije zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena. Za Istru, riječko i dubrovačko područje upozorenje je objavljeno i zbog opasnosti od pijavica, dok za Slavoniju vrijedi upozorenje zbog visokih temperatura.

Dolazi nam kiša

'Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i nestabilno', stoji na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda za vrijeme koje nas očekuje u ponedjeljak.

Nakon iznimno visokih temperatura koje su obilježile ovaj vikend, od sljedećeg tjedna meteorolozi najavljuju pogoršanje vremena. Dolazi nam kiša.

VREMENSKA PROGNOZA Ne spremajte kišobrane, toplije tek od utorka

Tako su već prijepodne, na sjevernom dijelu Jadrana mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a kiša bi mogla pasti i u unutrašnjosti zemlje.

Poslijepodne i navečer će posvuda u Hrvatskoj postojati uvjeti za lokalne pljuskove i grmljavinu, a ponegdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo.

Jutarnja temperatura na kontinentu, prema najavama meteorologa, bit će između 19 i 24 stupnjeva, dok će na Jadranu to biti od 22 do 26 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura sezat će od 24 do 30°C, u Dalmaciji i istočnoj Slavoniji ponegdje malo viša.

U sljedećih nekoliko dana pratit će nas promjenjivo i nestabilno vrijeme. Jača kiša, praćena grmljavinom stići će do Hrvatske u utorak.

U srijedu će u kopnenom području u noći i prijepodne prevladavati oblačno mjestimice uz malo kiše, a poslijepoodne djelomično razvedravanje, ali još uz kratkotrajne lokalne pljuskove. U četvrtak će biti sunčanije i ponovno toplije, a rijetki lokalni pljuskovi mogući su uglavnom na sjevernome Jadranu i u gorju. Vjetar većinom slab, na Jadranu u srijedu i četvrtak do umjeren sjeverozapadnjak i bura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene