Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusi u Splitu

Potencijalni kupac splitskog škvera je ruski poduzetnik Vitalij Kavkin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponuda tvornice DIV koju je Brodosplit odbio navodno se iznova razmatra jer je stanje u splitskom Škveru očajno. Kao potencijalni kupci pojavili su se iznenada i Rusi, točnije ruski poduzetnik Vitalij Kavkin.

Hrvoje Marušić iz Hrvatske udruge poslodavaca potvrdio je kako je Vitalij došao osobno kao predstavnik ruskih brodogradilišta. Također potvrđuje da je jamstvo u vrijednosti od 250 milijuna dolara predato u ministarstvo gospodarstva zajedno s još nekim dokumentima.

Pročitajte i ovo Tvrtke splitskog škvera u blokadi - 2 RJEŠENJE SE NE NAZIRE Zavjet šutnje u splitskom škveru, a problema nebrojeno: Plaća kasni, brodovi na čekanju, dio tvrtki-kćeri u blokadi... Ljilja Geić, predstavnica radnika Brodotrogira Borba za radnička prava Radnici trogirskog brodogradilišta kreću u prosvjed, dio ih sedam mjeseci nije dobilo pravu plaću: "Trogir bez brodogradnje će biti mrtav grad"

>> 'Škveru ne treba ponuđač koji će samo rastjerati radnike'

Neobično je kako su moćni ponuđači po Splitu tražili posrednike da stignu do Vlade. 'Netko tko je toliko moćan zna da može sam doći u Vladu. Dolazili su i drugi pa su odustali', ističe Zvonko Šegvić iz Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Na dokovima su još dva broda, plaće još stižu, ali svi se pitaju do kada jer oko 15 sati kada 'škverani' krenu kući sve još izgleda normalno.

 'Naravno da smo spremni na sindikalne akcije i čekamo taj sastanak sa Vladom koji je obećan za petak', napominje Joško Franić iz Sindikata metalaca Brodosplita.

Velik broj kooperantskih radnika već je otpušten pa se postavlja pitanje jesu li na red došli i radnici Škvera ili će možda Rusi pomoći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene