Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prevozili pacijenta

Vojni helikopter iznad Poljuda za vrijeme utakmice Hajduka: MORH objavio kako su kaznili posadu

MORH je objavio kako je posadi helikoptera zbog preleta iznad Poljuda zabranjeno letjeti tri mjeseca.

Istražno povjerenstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) utvrdilo je da je posada helikoptera, zbog preleta iznad Poljuda prije dva tjedna tijekom utakmice između Hajduka i Osijeka, prekršila propise te im je izrečena zabrana letenja od tri mjeseca, izvijestio je u nedjelju MORH.

"Nakon provedene inicijalne istrage, istražno povjerenstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva utvrdilo je kršenje propisa koji reguliraju letenje vojnih zrakoplova u Republici Hrvatskoj. Povjerenstvo je izreklo mjere zabrane letenja u trajanju od tri mjeseca svim članovima posade helikoptera iz 93. krila HRZ-a, te uz to povezane financijske kazne", navodi se u očitovanju Glavnog stožera Oružanih snaga, odnosno Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Pročitajte i ovo Gospođa napala Ivana Pernara pogledajte galeriju FOTO Muškarci klečali i molili na Trgu, na Pernara nasrnula starija gospođa: On je sve snimao, uskočila i policija

Pokrenut je također službeni istražni postupak kojim će se utvrditi i potencijalna stegovna odgovornost svih članova posade, a u skladu s ostalim propisima koji reguliraju službu u Oružanim snagama, razmatraju se i ostale mjere prema osobama koje obnašaju zapovjedne dužnosti, navodi se u očitovanju.

Ističe se i da je zadaća prijevoza pacijenta zapovjeđena u skladu sa postojećom procedurom, temeljem sporazuma Ministarstva obrane i Ministarstva zdravstva. Radilo se o prijevozu pacijenta na ruti Vis-Split helikopterom HRZ-a koji je sletio na helidrom vojarne "Admiral flote Sveto Letica- Barba" u Lori, s obzirom da helidrom KBC Firule nije u funkciji.

Helikopter je Poljud preletio u niskom preletu na poluvremenu utakmice, a pojedini su mediji naveli kako se pretpostavlja da je pilot na taj način pozdravio igrače Hajduka i dao im podršku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene