Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investicija veća od 23 milijuna eura

Politička svita otišla s mosta u Omišu, ostali su radnici: "Most izgleda impresivno"

Aktualno Galerija Mario Jurič Mario Jurič Foto: DNEVNIK.hr Spojen most u Omišu - 1 Spojen most u Omišu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Spojen most u Omišu - 2 Spojen most u Omišu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Spojen most u Omišu - 3 Galerija 1/4 >>
Spojen je most Cetina u Omišu. Nakon što je zavareno posljednjih nekoliko milimetara mosta, sve je proslavljeno uz vatromet i dimnu zavjesu. Most je dug više od 220 metara, a ukupna investicija veća od 23 milijuna eura. Riječ je o jedinstvenom projektu jer most Cetina spaja dva tunela Omiš i Komorjak na visini od 77 metara.

Most Cetina spojen je u sklopu projekta izgradnje dijela obilaznice Omiša. Most u punoj dužini ima 224,45 metara, a s obzirom na to da nadsvođuje Cetinu čeličnim lukom čiji su krajevi učvršćeni u tunelima s obje strane mosta, njegova je duljina veća od vidljive konstrukcije.

Vrijednost radova iznosi 23,16 milijuna eura bez PDV-a, a realizacijom projekta prometno će se rasteretiti gradska jezgra Omiša.

"Politička svita je otišla, na mostu su ostali radnici. Slijedi nastavak radova - postavljanje hidroizolacija, burobrana, a na samom kraju i asfaltiranje. Most izgleda impresivno, s lijeve strane se može vidjeti omiško zaleđe s lijeve strane, a s desne pogled na more", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič te dodao da se stvaraju kolone.

Pročitajte i ovo Spojen most iznad Cetine - 13 A u Tugarama briga i tuga Spojen most iznad Cetine - Plenković: ''Mislim da je ovo sjajan dan!''

Most bi u punoj funkciji, dodaje Jurič, trebao biti do kraja ove godine. "Most je dio puno većeg projekta omiške obilaznice od Splita do Omiša. Kad će to biti gotovo - nisu mogli prognozirati ni predsjednik Vlade, ni ministar prometa. Kazali su samo da Omišane i goste i ove godine sigurno očekuju gužve kroz centar grada. Do konačnog završetka mosta morat će se još malo strpiti", zaključio je Jurić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene